Braathens-selskap med rute fra Norge i sommer

Per G. Braathen er mannen bak det svenskregistrerte flyselskapet Braathens Regional Airlines. Nå åpner Braathens-selskapet rute fra Oslo. Foto: FlyBRA

Det Braathens-eide flyselskapet Braathens Regional Airlines (BRA) er tilbake i Norge og lanserer i sommer en nonstop-rute fra Oslo Gardermoen til Visby på Gotland.

Det er Braathen-arvingen Per G. Braathen som er hovedeier i dette selskapet. Han er bror til Erik G. Braathen, som for ikke lenge siden måtte kaste kortene med det norske lavprisselskapet Flyr.

Den nye ruten vil bli trafikkert to ganger i uken, med første avgang fra Oslo Gardermoen torsdag 6. juli. Det blir flyvninger torsdager og søndager.

Overfor flysmart24 opplyser Per G. Braathen at selskapet foreløpig ikke har flere ruteplaner i Norge:

– Oslo – Visbyu er en sommerrute, skriver han i en sms til flysmart24.

Med Visby-forbindelsen får Norge en ny rute med det selskapet som også står bak charterselskapet Braathens International Airlines. Det er et annet Braathens-selskap og skal fly solturister fra en rekke flyplasser i Norge til Middelhavet.

Det at Braathens-navnet er tilbake på norske flyplasser har skapt stor begeistring blant svorne Braathens-fans i Norge, som flysmart24 har skrevet om tidligere.

Disse flyvningene skal skje med nyinnleide jetfly av typen Airbus A319 og A320.

Artikkelen fortsetter under bildet

Det er fly av denne typen, en ATR72-600, som Braathens skal bruke på ruten Oslo – Visby. Foto: FlyBRA

Når Braathens-selskapet starter rute til Gotland, skjer det med en mindre flytype – regionflyet ATR72-600 med plass til 72 passasjerer. 

Airbus-maskinene som skal fly til og fra Syden er A319 som kan ta 145 reisende, mens A320 i Braathens utgave vil ha 180 seter.

Martin Erkenborn, kommersiell sjef på BRA, sier at det føles godt å være tilbake med et rutetilbud i Norge:

– Det er der våre røtter ligger. Lanseringen av en direkterute fra Oslo Gardermoen til ferieøya Gotland er i tråd med vår langsiktige strategi om å styrke vår posisjon utenfor Sveriges grenser, sier Erkenborn.