Har ansatt flymannskap for å satse i Ukraina igjen

Europas største flyselskap, Ryanair, er klar for å gjenoppta driften i Ukraina straks sikkerheten er god nok. Foto: Ryanair

Ryanair er fast bestemt på å bli det første flyselskapet som gjenopptar flyvinger til og fra Ukraina, straks sikkerheten er iveraretatt.

Selskapets øverste sjef, Michael O’Leary, har ved en rekke anledninger sagt at han er klar til å sette i gang trafikken så snart dette er mulig.

Nå har han igjen bekreftet dette, og ifølge Bloomberg sier han at selskapet allerede har ansatt mannskap som skal sikre at flyvningene kan gjenopptas.

Det gjelder 60 ukrainske piloter og 80 kabinansatte som jobber i selskapet. Mens luftrommet over Ukraina er stengt som følge av den russiske invasjonskrigen, jobber disse på selskapets baser i nabolandet Polen.

LES OGSÅ: Kraftige reaksjoner i turistland – må si aktivt nei til tips

Ryanair-sjefen sier at selskapet raskt skal inn i Ukraina igjen når dette er mulig, og at sørget for omfattende drift i landet. Hans mål er å bli det største flyselskapet i landet.

Han snakker konkret om å få minst 30 ruter i drift innen et år etter oppstart. Dessuten vil Ryanair også etablere flere baser i landet.

Ryanair trakk seg ut av Ukraina i februar i fjor da invasjonen var et faktum, slik alle andre flyselskap gjorde. Det irske selskapet var da det nest største i landet, etter det nasjonale selskapet Ukraine International Airlines.

O’Leary mener at en gjenoppbygging av landet vil skape et enormt behov også for flyreiser, siden mye av samferdselsstrukturen i landet er ødelagt.