SAS har fjernet gratis nettverk på Plus-billettene

Den lille kuppelen på flykroppen på SAS-fly forteller at det er nettverk tilgjengelig om bord. her et av selskapets Airbus A320-fly. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det å velge blant de dyreste billettene hos SAS i Europa innebærer at det følger med en del ytelser som er inkludert i billetten. Nå faller en av disse bort.

SAS Plus-kunder kan bruke flyplassens hurtigkø (fast track) gjennom sikkerhetskontrollen, der det er tilgjengelig.

De kan også få seg en matbit og drikke på loungene på mange flyplasser, og også prioritert ombordstigning og servering under flyturen.

Tas vekk

Nå har én av fordelene falt vekk, eller en justering av tilbudet som selskapet selv kaller det:

Selv om man kjøper Plus-billett er det nå slutt på gratis nett-tilgang under turen. Fra nå av må man betale ekstra for dette, 49 kroner for en flytur.

Det er en endring som skjedde fra i går av, mandag.

– Det er riktig at fra og med 24. april vil ikke wifi lenger være inkludert i Plus-billetten vår. Dette er en del av den kontinuerlige evalueringen og utviklingen av produkttilbudet, for så sikre at det er konkurransedyktig og i linje med markedet, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til flysmart24.

Noen unntak

Hun sier at bortfallet gjelder både kort- og langdistanseflygninger, med enkelte unntak. Det gjelder de med riktig nivå på statuskortet hos SAS.

– Fra denne datoen vil passasjerer i stedet kunne kjøpe nett-tilgang om bord med enten Euro Bonus-poeng eller kredittkort. Unntak fra denne endringen er Euro Bonus gull- og diamant-medlemmer som fortsatt vil kunne nyte gratis wifi uansett billett-type, sier Sund.

Det vil derimot ikke bli noen endring for de som reiser business class på oversjøiske ruter.

– Nei, business-passasjerer som reiser på SAS’ langdistanseflygninger vil fortsatt ha wifi inkludert i billetten, sier Sund.

Fly uten nett

SAS skriver på sine nettsider skriver at de fleste av selskapets europeiske flåte er utstyrt med høyhastighets wifi. På den måten skal den enkelte reisende kunne strømme, surfe, sende e-poster eller bruke sosiale medier.

Noen av flyene har imidlertid ikke nett installert, heller ikke alle av selskapets nye Airbus A320-fly.

SAS opplyser at wifi i de fleste tilfeller blir aktivert når flyet forlater gaten, og slås av når det ankommer destinasjonen.

Visse land og områder tillater imidlertid ikke wifi-overføringer. Systemet vil derfor avslutte tjenesten automatisk over disse områdene.