Norwegian godt likt – havner på fersk 10 på topp-liste

Norwegian er godt likt blant spanske reisende. Selskapet haver på fersk 10 på topp-liste. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det norske lavprisselskapet Norwegian er en viktig flyaktør i Spania, og flyr hvert år flere hundre tusen nordboere til og fra det populære ferielandet.

Nå viser det seg også at spanjolene selv setter pris på det norske innslaget på sine flyplasser. Der har selskapet ikke vært noen døgnflue, akkurat. Norwegian feirer i år 20 år i Spania.

I en fersk kundeundersøkelse som den spanske forbrukerorganisasjonen OCU har laget, havner Norwegian på en delt 6. plass av i alt 37 selskaper som har vært vurdert.

Danker ut

Selskapet må i denne sammenhengen se seg slått av internasjonale flykjendiser som Qatar Airways, Emirates og American Airlines. Det har imidlertid samme poengsum som Austrian Airlines, Sata Airlines fra Azorene og Air France.

Derimot har Norwegian danket ut spanjolenes eget nasjonale flyselskap, Iberia. Det er et selskap som for øvrig har fast rute mellom Madrid og Oslo Lufthavn.

I dette selskapet haver Iberia på en 18. plass. Det innebærer at de også slått av deres eget lavprisselskap, Iberia Express, som ble nr. 15. Helt øverst på listen havner Luxair. Overraskende nok, vil mange hevde, om det nasjonale flyselskapet i Luxembourg.

SAS lenger ned

SAS er også et selskap med lange tradisjoner på spanske flyplass. Det hjalp ikke denne gang, det havnet på 25. plass.

Det er 20 000 flybrukere som har vært intervjuet om punktlighet, service og fasiliteter på de ulike selskapene. Ikke bare spanjoler, riktignok, men kunder også fra 10 andre land.

Helt nederst på denne listen finner vi et av de selskapene som har mest trafikk i Spania – irske Ryanair. Bunn-noteringen har de sammen med en annen ire – Aer Lingus, samt ungarske Wizz Air.