Turistfavoritt: Opptil 7 mill. i bot for ulovlig alkoholsalg

Egne politifolk er plukket ut til å holde orden på steder med normalt mye bråk og fyll på Mallorca, som her i Magaluf. Foto: Shutterstock

Sommerens mest populære feriemål viser nå at det mener alvor når det vil ha slutt på ulovlig fyll og festing. Nå truer de med gigantbøter for de som selger alkohol ulovlig.

For Mallorca har de senere årene satset stort på å høyne standard på turismen på øya, slik flysmart24 har skrevet om. Det betyr at de vil bli kvitt turister som kun kommer for å drikke billig alkohol og feste døgnet rundt.

Nå strammes det ytterligere inn. Det siste tiltaket er å advare butikker mot å falle for fristelsen til å selge alkohol ulovlig. Da kan det vanke bøter på opptil 7 millioner norske kroner i de aller alvorligste tilfellene.

Forbud mot alkoholsalg

Fra 1. mai starter årets aksjonstiltak på den populære ferieøya. Den har til hensikt å forbedre sikkerheten til turister og innbyggere. Dessuten skal aksjonen også kvele alle tilløp til det som omtales som antisosial oppførsel.

I den forbindelse har lokale myndigheter og politi forberedt tiltak som skal være et ledd i arbeidet med å skaffe øya en ny og mer moderne turistprofil. Det skriver den engelskspråklige avisen Majorca Daily Bulletin.

Tidligere har myndighetene advart mot at butikker som bryter loven, kan bli stengt for godt.

Egne politifolk

Et av tiltakene er å hindre at folk skal kunne hamstre alkohol sent på kveldene. Derfor har butikkene i de mest utsatte områdene fått forbud mot å selge alkohol hele døgnet. Det er innført stans mellom klokken 21 på kvelden og 08 på morgenen.

Nå trekker man frem et annet hardt økonomisk skyts. De har bestemt at butikker som bryter forbudet i de mest alvorlige tilfellene kan få bøter på opp mot 600 000 euro.

Egne politifolk er plukket ut og vil bli sendt ut i de aktuelle distriktene for å holde øye med virksomheten, dag og natt.

Bøter også for turister

Ikke bare gjelder det butikkenes aktiviteter, men også påse at det ikke turister finner på aktiviteter som i dag er forbudt. Spesielt vil politiet skjerpe overvåkingen av resorter som ligger ved strand, og som ofte fører til strandfester som varer til de n lyse morgen.

Det gjelder også gatedrikking, gatesalg, massasje, støyende oppførsel og den noe spesielle aktiviteten som som kalles pubkryping.

Bøtene kan svi, her kan synderne bli avkrevd opptil 3 000 euro – rundt 35 000 norske kroner- for brudd på bestemmelsene. De mest bagatellmessige overtredelser blir straffet med 100 euro, eller rundt 1 200 norske kroner.

Næringen selv hevder at ingenting har blitt bedre, selv om det har vært en innsats mot fyll og bråk i flere år. I bl.a. Magaluf, beryktet partyby, er alt som før.