Se – noen skryter av flymat og roser dette SAS-måltidet

Lakseretten som blir servert om bord på SAS-flyene er kåret til en av de beste rettene en anerkjent amerikansk flyblogger smakte i fjor. Denne serveres i en eske om bord på flyene i Europa. Foto: SAS

Det er ikke mange dager siden SAS fikk seg en skikkelig skyllebøtte for maten de serverer om bord. Det var den danske matguruen og TV-kokken Adam Price som hudflettet det han fikk servert på en flyvning fra Washington DC til København.

Han er kjent også i Norge. Han og broren James er jevnlig å se i matprogrammet «Munter mat» på NRK.

Da kan det være en trøst for SAS at selskapet også opplever også å få skryt for serveringen på fly fra annet hold. Ikke nok med det, men i dommen blir en av matrettene som selskapet serverer vurdert til å være nummer tre av de 10 beste flymatanmelderen spiste i 2022.

Mange kjente flyselskap

Det er den anerkjente amerikanske flyeksperten Matthew Klint som har laget 10 på topp-listen. Det har han gjort etter å ha reist med fly over store deler av verden, og også smakt på og vurdert hva selskapene byr sine kunder. Han har en hel serie av mat-kritikker.

Resultatene serverer han på nettsiden «Live and let’s fly.» Han deltar ellers på amerikansk tv som reise-ekspert, og er også en mye brukt foredragsholder om servicen i luftfarten. Han flyr hele året, i inn- og utland, og er en kjent figur for de som følger med på flystoff.

Nylig reiste han med SAS Airbus A320 fra Færøyene til København. På den turen fikk han servert en lakserett – Fennel cured salmon – som han allerede hadde kåret til en av de beste han fikk servert på noe fly i 2022.

«Deilig rett»

Det manglet ikke på velrenommerte konkurrenter til SAS:

På listen sin har han trukket frem maten han fikk om bord hos flere andre kjente selskaper, og vanligvis når han reiste på business class. Blant de aller beste er Qatar Airways hvor han også fikk laks, indrefilet av storfe hos Japan Airlines, langstekt ribbe hos British Airways, lammeskank hos American Airlines og grillet abbor hos Turkish Airlines.

Og så SAS, da, med sitt Plus-produkt i Europa. Her fikk han servert laks, hvor hans konklusjon er:

«Det er vanskelig å beskrive hvor deilig denne retten var. Fennikelspeket laks med potetsalat, med søt sennep og dilldressing, servert med sitronkrem, dillblomst, rødkål og Nigellafrø. Det var en fantastisk kombinasjon av smaker,» skriver han begeistret.

SAS – Alltid moro

For å vise at han også satte pris på serveringen på flyvningen fra Færøyene, har han også lagt igjen et bilde med bunnskrapet eske som maten ble servert i.

Det er bare serveringen på to selskap som kommer foran SAS, hos amerikanske JetBlue og Delta Air Lines.

«Vi stolte over om bord-konseptet vårt»

Tonje Sund. Foto: SAS

I SAS er man svært glad over matskryten de får fra den anerkjente amerikanske flybloggeren.

– Det er veldig moro når passasjerer setter pris på maten om bord. Den er jo en viktig del av reiseopplevelsen. Matkonseptet vi har med lokale og regionale matvarer der det er mulig, er populært og har mottatt flere utmerkelser, sier pressesjef i SAS, Tonje Sund, til flysmart24.

Helsebringende effekt

Hun forteller at hun selv fikk denne samme lakseretten servert på reise nylig som Klint likte så godt at den kom på hans 10 på topp-liste:

– I likhet med Klint syntes jeg den var veldig god med mange spennende smaker. For matinteresserte kan det være artig å vite at Nigella-frø som denne retten inneholder, også er kjent for sine helsebringende effekter og har det vakre kallenavnet «the seed of blessing». Uansett, vi er stolte over om bord-konseptet vårt og blir ekstra glade når vi får slike fine tilbakemeldinger som dette fra Live and Let’s Fly, sier Sund.