10 ting som vil gjøre deg upopulær på ferieturen

Å være full eller grise det til i bassengområdet er et par eksempler på hva som kan føre til at du blir uglesett av andre feriereisende. Illustrasjonsfoto: Knut-Erik Mikalsen

De fleste ønsker seg en stille og rolig flytur og opphold når de drar utenlands på ferie. Slik er det ikke alltid. Noen oppfører seg på en måte som fort ødelegger hyggen med å være på tur.

Men, hva er det som irriterer medreisende mest på en ferietur – fra de går inn på flyplassen til selve ferieoppholdet på reisemålet?

Dette ville den Swansea-baserte lavpriscruise-arrangøren Cruise Nation finne ut av.

I luften og ved bassenget

Etter en omfattende spørreundersøkelse, der folk kunne bedømme en rekke typer opptredener, sitter de igjen med en liste over de 10 verste tingene en reisende kan gjøre.

Det får reisearrangøren til å konkludere: Disse tingene vil garantert gjøre vedkommende upopulær på flyet eller på feriehotellet.

For å få skikkelig bred tidslinje i undersøkelsen tok de ikke bare for seg selve flyreisen, men også oppholdet på flyplassen før avreise og på selve destinasjonen.

Publikum kunne gi en karakter fra 1 til 10 på de enkelte punktene.

De 10 verste tingene er…..

Her er listen over de 10 verste punktene, slik Cruise Nation presenterer den:

  • 1. Være uhøflig mot kabinpersonalet om bord på flyet – 9,1 poeng
  • 2. Etterlate søppel på stranden eller ved bassenget – 8,9 poeng
  • 3. Opptre respektløst overfor de som jobber i restauranten eller på hotellet – 8,8 poeng
  • 4. Være full eller bøllete under flyturen – 8,7 poeng
  • 5. Ha barn som sparker i setet foran under flyturen – 8,5 poeng
  • 6. Medreisende som ikke er opptatt å komme til flyplassen tidsnok – 8,1 poeng
  • 7. Opptre full eller bøllete på feriehotellet – 8,0 poeng
  • 8. Okkupere solsenger med håndkle fra tidlig om morgenen – 7,8 poeng
  • 9. Spille høy musikk på rommet eller på hotellanlegget – 7,6 poeng
  • 10. Ikke ta med seg søppel fra spisested på flyplassen – 7,5 poeng

Verst på flyet

Det britiske selskapet bak undersøkelsen bemerker som interessant at det ansees som mye verre å være full og bøllete på flyet enn under oppholdet på ferieresorten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sett denne før? En bok plassert på en ledig stol ved siden av de håndduk-okkuperte solstolene vil mest trolig føre til at det ikke legger seg noen ved siden av dem. Foto: Privat

– Det høres absolutt fornuftig ut. Det er tross alt ingen steder å gå hvis du befinner deg på et fly med noen bråkete passasjerer. Slik er det jo ikke på et hotell, skriver Cruise Nation i sin presentasjon av undersøkelsen.

Det norske reisebyrået Ticket Feriereiser har gjort lignende undersøkelser blant norske reisende flere ganger, over ting som irriterer oss på ferieturen.

Okkupere solsenger

Her har det å okkupere helst en rekke solsenger, ved å legge en håndduk på dem fra tidlig om morgenen, kommet høyest. Og mildere stemt overfor slik oppførsel har ikke andre reisende blitt ved at de som gjør dette, ofte ikke bruker solsengene før langt ut på ettermiddagen. Imens er det ingen andre som får benyttet dem.

Like mange nordmenn har også gitt uttrykk for at de synes at høylytte og skrikende barn er det verste irritasjonsmomentet, mens festende unge på hotellet kom på tredjeplass.