Landet på ny flyplass – godt salg kan gi fast rute

Varm velkomst for passasjerene på det første Norwegian-flyet som landet på Gazipasa-flyplassen i Tyrkia. Foto: Alanya kommune

Da Norwegian landet for første gang på den tyrkiske flyplassen ved badebyen Alanya, ble passasjerer møtt av varaordfører som delte ut blomster, og mannskap som fikk både blomster og kake.

Det var derfor ikke noe å si på velkomsten det norske lavprisselskapet møtte da det åpnet den nye ruten til flyplassen Gazipasa på den tyrkiske riviera. Det skjedde sist helg.

– Vi er svært godt fornøyd med responsen og oppstarten på Gazipasa, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Charlotte Holmbergh, til flysmart24. Selskapet håper ruten kan bli fast, og flys også neste år.

Nær 400 seter daglig

Tyrkia ligger an til å få en kraftig turistvekst fra Norge denne sommer. Det populære ferielandet blir i ferieindeksen fra Forex Bank for 2023 ansett som et av de billigste reisemålene i år.

Til nå har det kun vært SAS som har hatt rute til flyplassen, som bare er noen år gammel.

Nå har Norwegian også landet, og vil fly fra Oslo tre ganger i uken gjennom sommeren. Dette i tillegg til den daglige ruten til «hovedlufthavnen» i området – storflyplassen Antalya.

Det betyr at Norwegian alene tilbyr nærmere 400 flyseter fra Oslo på de dagene der selskapet flyr både til Antalya og Gazipasa. Sistnevnte ligger mye nærmere det som er feriestedet for mange, badebyen Alanya, enn storflyplassen Antalya.

Håper på reprise

Før toppsesongen og inn i juni flyr Norwegian opptil to ganger i uken, mens man fra juli øker til tre ukentlige rundturer. Ruten skal flys ut oktober måned. Etter skoleferien er det igjen to ukentlige avganger.

– Når det gjelder Antalya flyr vi dit hver dag i sommerferien og i fjor var det stor etterspørsel etter Tyrkia, så vi er glade for å kunne tilby begge destinasjonene i år. Generelt sett er Tyrkia en av favorittdestinasjonene blant nordmenn, sier Holmbergh.

Hun håper at årets tilbud både til Antalya og Gazipasa skal fortsette også neste sommer:

– Vi evaluerer fortløpende rutenettet og tilpasser det avhengig av etterspørsel, så vi håper begge destinasjonene kommer tilbake neste år, sier hun.