Slutt på langvarig flykrøll for norske charter-turister

Ving har fått Sunclass-flyet tilbake etter vedlikehold. Dermed blir det mindre behov for innleie av kapasitet. Foto: Stein Olsen/Flickr: stein380

Norske charterturister har de senere månedene opplevd at det oppsatte ferieflyet fra Sunclass Airlines har blitt operert med innleide fly. Det har irritert mange.

Flybyttene skyldes et usedvanlig langt vedlikeholdsopphold for et av Sunclass største fly, en Airbus A330-300, som flyr mye på Norge.

Det aktuelle flyet har normalt plass til 396 passasjerer. Nå venter Ving Norge på at maskinen skal lande på Oslo Lufthavn igjen:

– Det er ennå ikke på plass, men om bare noen dager er dette flyet i rute igjen. Det gleder vi oss til, sier Ving-sjef i Norge, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24. 

23 år gammelt

Flyet skulle inn til et par måneders vedlikehold i august i fjor i Abu Dhabi. Oppholdet ble på 10 måneder.

Men, nå er marerittet slutt, skriver det danske bransjenettstedet Check-in.dk.

Det er Ving-konsernet som eier selskapet, og har måttet leie inn fly fra andre selskap mens deres eget har vært på verksted.

Det 23 år gamle flyet har blitt brukt på ferieruter til og fra Oslo til eksempel Larnaca, Rhodos, Mallorca og Gran Canaria. Dessuten på flyvninger til og fra Thailand i vinter, hvor gjester klaget over svært trange erstatningsfly på de 11 timer lange flyturene.

Klager på sosiale medier

På flere avganger har det vært nødvendig at wetlease to fly for å dekke den solgte kapasiteten, skriver nettstedet.

På Vings Facebook-side har det blitt klaget over at de innleide fly ikke har hatt den komforten som gjestene ventet og tidvis rot rundt setevalg. Byttene har også endret avgangstidene.

– Det var en A330 som var til normal sjekk, og så var det noen uventede reparasjoner som måtte gjøres. Det tok hele vinteren og vi måtte leie andre fly. Vi har vært ekstra uheldige, har Valdemar Warburg, administrerende direktør i Sunclass Airlines, nylig forklart til Check-in.dk.