Turkish Airlines satte tidenes passasjer-rekord søndag

Turkish Airlines med en ny last med passasjerer til Oslo Lufthavn. I dag har selskapet satt tidenes passasjer-rekord. Tre av avgangene har gått fra Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

At Turkish Airlines er inne i en tydelig vekst for tiden, har vært klart lenge. I dag. søndag, satte selskapet ny historisk rekord i antall reisende.

I løpet av dagen fløy selskapet fly 309 300 passasjerer på dets inn- og utlandsruter.

Det skjedde på 1 765 flyvinger, og også det er rekord.

Takker kundene

Selskapet var søndag det nest største på Eurocontrols liste over selskaper med flest avganger. Bare Ryanair er foran, viser en trafikksjekk som flysmart24 har gjort mandag.

I selskapet gir man søndag uttrykk for stor takknemlighet overfor alle de som reiser med selskapet:

«Vi når nye høyder med rekordstore prestasjoner! I dag har vi overgått rekorden vår for antall flyvninger og passasjerer på en enkelt dag, både på innenlandske og internasjonale ruter. Takk til våre gjester som velger å reise med oss over hele verden,» heter det i en melding som Turkish Airlines har lagt ut søndag. 

Tre ganger i Oslo

Tre av rekord-avgangene skjer fra Oslo Lufthavn denne søndagen.

Turkish Airlines har i sommer økt fra to til tre daglige avganger mellom Oslo Lufthavn og selskapets hovedknutepunkt, Istanbul Airport.

I morges var selskapet på Gardermoen med en Airbus A321-maskin. På ettermiddagen hadde det nok en rundtur med samme flytype, mens kveldsavgangen blir med en Boeing 737 800.

Enormt nettverk

Passasjergrunnlaget for Turkish i Norge er bygd opp rundt selskapets store rutenettverk til alle deler av kloden. Selskapet operer ruter til 134 flyplasser, i Europa, Asia, Afrika, og USA.

Turkish har et svært stort rutenettverk innenlands. Mange på det internasjonale rutenettet skal til Istanbul eller til de mange populære feriestedene på sør- og vestkysten av landet.

Mange også skal videre på selskapets flyvninger østover. Spesielt til Thailand, der de benytter selskapets rute til hovedstaden Bangkok som innfallsport.