Mange kanselleringer fra Norge på grunn av uværet

Uvær i Nederland fører onsdag til mange kanselleringer også til og fra Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Sommertrafikken opplever i dag mange kanselleringer til og fra et av Europas flyknutepunkter – til og fra Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam.

Årsaken er kraftig uvær i Nederland, og som har rammet flytrafikken på landets hovedflyplass og der 300 flyvinger skal være innstilt hittil.

– Dette er veldig beklagelig, sier Norge-sjefen for Air France-KLM i Norge, Halvor Gløersen til flysmart24.

KLM: – Vil få hjelp

Han sier at berørte reisende vil få informasjon fra selskapets kundeservice og der de har kjøpt sine billetter. Der vil de bli orientert om endringer og ombookinger på sine bestillinger.

Ved 10-tiden onsdag var syv flyvinger til og fra Amsterdam på Oslo Lufthavn kansellert.

En sjekk flysmart24 har gjort i morgentimene i dag viser at i alt 13 avganger og landinger er kansellert så langt på de flyplassene som har direkteavganger til og fra Schiphol.

Begge avlyser

På Oslo Lufthavn gjelder kanselleringer flyvninger både for KLM og SAS, som begge har avlyst sine to morgen- og formiddagsavganger. Tre ankomst er også innstilt, så langt i dag.

KLM har også trafikk fra flere norske flyplasser, og der selskapet i sommer har økt sin trafikk.

På Torp Sandefjord Lufthavn ble morgenavgangen klokken 06.15 innstilt.

Også på Bergen Lufthavn Flesland er formiddagsavgangen innstilt, ifølge Avinors nettsider. Den skulle ha gått klokken 10.45. Også ankomsten til denne avgangen ble naturligvis kansellert.

Stans i formiddag

Fra Stavanger lufthavn Sola ble morgenavgangen sendt av gårde som planlagt, men i formiddag er avgangen klokken 10.10 innstilt.

En ankomst klokken 13.55 står også oppført som kansellert på Avinors hjemmeside.

Også fra Kristiansand ble morgenavgangen 06.10 innstilt, mens Trondheim Lufthavn Værnes ikke ser ut til å være berørt av uværet så langt.