Nå skjer det endringer med innsjekking på flyplassene

Fra høsten av skal du kunne handle tilleggstjenester hos Norwegian på innsjekkings-automatene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De fleste flyreisende velger i dag å sjekke inn på flyet sitt hjemmefra, eller også i innsjekkings-automatene når de kommer til flyplassen.

Det er etter hvert mulig å sjekke inn i automat for de fleste flyselskapene.

Så lagt har bruken av disse automatene begrenset seg til det å kunne sjekke inn, skrive ut boardingkort, kanskje endre sete der det er mulig og å skrive ut bagasjelapper.

Får mer informasjon

Nå skal bruken av disse automatene bli kraftig utvidet. Det er nye tjenester som lavprisselskapet Norwegian tilbyr.

Allerede nå har det blitt mer informasjon om flyreisen for de som sjekker inn på automat hos Norwegian, og de som bruker automat-tjenestene på flyplassen få opp mer informasjon enn tidligere.

Avgangstidspunktet og opplysninger på skjermen om hvilken gate flyet går fra . Det er også informasjon om hva man skal gjøre hvis flyet blir forsinket.

Kjøpe tilleggstjenester

Den nye informasjonen er innført på automatene på en rekke flyplasser i Norge, Sverige og Danmark, og kommer i resten av Europa.

Men fra høsten av skjer det mer:

Heretter skal det nemlig bli mulig å shoppe flere tilleggstjenester i automaten. Det vil gjøre det mulig for de reisende å kjøpe nye tilleggsprodukter helt opp mot avreise.

Kjøp av slike tjenester når man har kommet til flyplassen må i dag gjøres med fysisk oppmøte i Norwegians service-senter.

Slik blir tilbudet

Om noen uker er det slutt med det.

Da skal det bli mulig å betale for mer bagasje, foreta setevalg og å kjøpe adgang til hurtigkøene i sikkerhetskontrollen, som kalles fast track, direkte i innsjekkingsautomaten.

– Alt dette gjør at innsjekkingen blir raskere og mer brukervennlig, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian til flysmart24.

Flyplasser i Europa

Dette er en ytterligere forandring etter at Norwegian sist høst la om informasjonen som blir gitt de reisende når de er på flyplassen.

Som flysmart24 fortalte da innførte selskapet ny og mer detaljert informasjon på boardingkortene, for å gjøre ombordstigningsprosedyren smidigere for kundene.

Foran eller bak?

På de nye kortene er det bl.a. oppgitt om man skal i flyet foran eller bak, og hvilken type bagasje som er tillatt å ha med inn i flyet.

Annen informasjon en tydeliggjort. Bl.a. gjelder det når ombordstigningen starter, hvilken plass man har i køen eller om man har prioritert boarding. Dessuten om hva man faktisk har betalt for å kunne ta med seg inn i kabinen.