Norse-ansatt tatt i rustest: – Kan være reseptfri medisin

En ansatt i flyselskapet Norse Atlantic ble i forrige uke stanset av politiet i en ruskontroll før vedkommende skulle på jobb i selskapet. NRK melder at det var en pilot som ble stanset. Foto: Stein Olsen/Flickr: stein380

En av de ansatte i flyselskapet Norse Atlantic Airways ble i forrige uke tatt i en ruskontroll som politiet gjennomførte på Oslo Lufthavn.

I løpet av to dager ble resultatet positivt for to flyansatte, en utenlandsk flyvertinne og en ansatt i det norske flyselskapet Norse, der bl.a. Bjørn Kjos er en av investorene.

Ifølge NRK i dag skal den Norse-ansatte være en styrmann i selskapet. Styrmannen er en av to i cockpit som fører Boeing-flyet, i dette tilfelle fra Oslo Lufthavn til bestemmelsesstedet i USA.

Naturlig forklaring

Mannen testet positivt på en spyttprøve og politiet har bekreftet at den positive testen ikke ga utslag som følge av alkohol.

Politiet venter nå på resultatet av testen. Den ansatte ble fjernet fra flyvningen og erstattet av en kollega.

I Norse sier kommunikasjonsdirektør Philip Allport opplyser til flysmart24 at hele saken kan ha en naturlig forklaring:

Tror dette har skjedd

– De tilfeldige hurtigtestene, som i forrige uke ble tatt på en av våre ansatte ved Oslo Lufthavn, er kjent for å gi positive resultater på grunn av mange lovlige reseptfrie medisiner. Det tror vi er tilfellet i denne saken, skriver Allport i en e-post til flysmart24.

Han legger til at selskapet avventer resultatene av tilleggstesten i henhold til standard prosedyre, og at Norse samarbeider fullt ut med myndighetene.

Han vil ikke svare på spørsmål fra flysmart24 om han kan bekrefte at den aktuelle ansatte er ansatt som co-pilot i selskapet.