Norse stanser to USA-ruter i vinter-sesongen

Flyselskapet Norse Atlantic stanser sin rute mellom Oslo og New York til vinteren. Det skal satses mer på "varme" reisemål. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norsk langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways har varslet en omlegging av rutetilbudet i vintersesongen.

Til nå har selskapet betjent stor reisemålene i USA fra bl.a. Oslo gjennom hele året. Denne vintersesongen, som starter i slutten av oktober, blir det annerledes.

En konsekvens av det er at Norse da stanser ruten mellom Oslo og John F. Kennedy-flyplassen (JFK) i New York og ruten mellom Oslo og Los Angeles (LAX).

SAS blir alene

Dette bekrefter kommunikasjonsdirektør i Norse, Philip Allport, overfor flysmart24.

– Vår rute Oslo – New York er en sesongbasert sommerrute, så den kommer tilbake som en del av sommerprogrammet 2024. Det samme gjelder Oslo – Los Angeles, sier Allport.

Dermed bekrefter han årsaken til at det ennå ikke er satt opp noen avganger fra Oslo Lufthavn til New York og Los Angeles på Norse’ ruteprogram for vinteren.

Mer sol og varme

Siste avgang fra Oslo til både New York og Los Angeles blir den 28. oktober.

Det betyr også at SAS blir alene om å operere New York-rute non stop fra Gardermoen gjennom vintersesongen. SAS har sin rute fra Gardermoen til Newark-flyplassen.

Norse flyr New York-ruten normalt tre ganger i uken, men har lagt om vinterprogrammet til å dreie seg mer om sol og varme-destinasjoner.

Satsing på populære vinterreisemål har allerede har vist seg å være ettertraktet i markedet.

Populære destinasjoner

Los Angeles er fløyet to ganger i uken fra Gardermoen.

Denne vinteren vil Norse operere to langdistanseruter fra Oslo Lufthavn. Selskapet skal fly fra Oslo til Miami i USA og Bangkok i Thailand.

Begge er attraktive og populære feriedestinasjoner for nordmenn. Florida-ruten er flyttet fra Fort Lauderdale til Miami.

Glad for Bangkok-rute

Det har vakt stor glede blant nordmenn med Thailand som vinterferiemål, at Nose har satset på å åpne non stop-rute fra Gardermoen til Bangkok.

Direkte-forbindelsen har vært fraværende siden mars 2020 da rutene til både Thai Airways og Norwegians daværende langruteselskap ble stanset i forbindelse med pandemien.

Fra 2. november er Norse i gang med flyvinger til Bangkok, og skal fly og to til tre ganger i uken fra Gardermoen.

To avganger i uken blir det normale, mens det blir tre ukentlige avganger i forbindelse med jul og påske.