Går mot strømmen – gratis mat og drikke til alle

British Airways gjør ikke helt som de andre, men gjeninnfører gratis mat og drikke for alle på noen ruter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyreisende har blitt vant til at flyselskaper flest har fjernet all servering fra billettprisen for de som reiser på økonomiklassen.

Det svekkede tilbudet er en prosess som har fått observatører til å omtale utviklingen hos flyselskapene som «et kappløp mot bunnen.»

All servering av mat og drikke har for lengst blitt fjernet fra billettprisen.

Viktig inntektskilde

I stedet tar selskapene nå ekstra betalt for denne servicen. Den har blitt en meget viktig, og stigende, inntektskilde for selskapene.

Men, noen går mot strømmen.

Den britiske flykjempen, British Airways, er et slikt selskap.

Selskapet har innført gratis snacks, vann, kaffe og te til reisende på økonomiklassen Euro Traveller. Det skjer på alle korte flyturer, inkludert den mellom Oslo og London Heathrow

Distanse til Ryanair

Nå sier selskapet at det har behov for å markere ytterligere distanse når det gjelder service til lavprisselskaper som Ryanair og EasyJet.

Derfor oppdaterer man sitt tilbud. BA kommer nå til å gjeninnføre gratis servering av et lite kaldt måltid gjennom hele dagen på noen av sine litt lengre kortdistanseruter, som til Amman og Kairo.

Ikke bare det, det blir også innført gratis drikke – alkohol inkludert – til alle.

Gratis mat fra Oslo

Som flysmart24 har skrevet tidligere, er det i dag bare få selskaper igjen i Europa som fortsatt serverer gratis mat til alle sine passasjerer – også de som reiser bak i flyet – som reiser på kortere flyturer.

Et par av unntakene fra Oslo er greske Aegean Airlines, som flyr ruten mellom Oslo og Athen. Her får alle servert drikke og en varmt måltid, på en knapt fire timer lang flytur.

Turkish Airlines, som har flere daglige avganger mellom Gardermoen og selskapets hovedbase i Istanbul, serverer også varm mat og gratis drikke til alle.