SAS størst i Skandinavia – har økt forspranget

SAS-fly må vente på at Norwegian skal lande på Oslo Lufthavn. Fortsatt er SAS størst i Skandinavia. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Kampen mellom SAS og Norwegian om å kunne kalle seg «største flyselskap i Skandinavia» fortsetter. Det er SAS som leder det kappløpet, og har gjort det lenge.

Ferske passasjertall fra de to forteller imidlertid at SAS faktisk øker sitt overtak på Norwegian i forhold til måneden før.

Ut fra august-tallene hadde SAS da 2 258 000 reisende, mens Norwegian i samme måned hadde 2 141 000 passasjerer.

Mange flere reisende

Det gir et overtak for SAS på 117 000 reisende. Forskjellen tidligere i sommer, i juli, var på 107 000 reisende. Nå er den altså 10 000 flere.

For å illustrere forskjellen på de to kan man bruke en Boeing 737-800 – kjente fly hos både SAS og Norwegian – som målestokk.

Med overtaket SAS har i august ville man kunne fylle 619 fulle Boeing-fly.

Norwegian: Gode bookingtall

Både hos SAS og Norwegian er man fornøyd med utviklingen:

– Trafikktallene for august er gode. Med høsten på fremmarsj ser vi at det fortsatt er mange som vil fly til våre populære destinasjoner, samtidig som de forretningsreisende vender tilbake etter sommeren. Høstens salgskampanje har blitt godt tatt imot, og bookingtakten for de neste månedene fortsetter å være positiv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

SAS: Sterk etterspørsel

Hos SAS sier konsernsjef Anko van der Werff dette:

– Antall passasjerer i august økte med 22 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Vi jobbet hardt for å øke kapasiteten vår for sommersesongen og vi er glade for å se de høye volumene og den sterke etterspørselen. Etterspørselen fortsetter å se stabil ut og vi vil øke kapasiteten vår også i vintersesongen, sier han.