Avblåser prishopp – billige billetter langt inn i neste år

Ryanair og Wizz Air leder an når det gjelder å ha de billigste flybillettene. Foto: Skavsta Airport

De som er på jakt etter billige flybilletter og stresses av meldinger om at de må skynde seg å kjøpe før prisene går ytterligere opp, kan senke skuldrene.

De to selskapene i Europa som vanligvis ligger i bunnsjiktet prismessig, Ryanair og Wizz Air, har et stort utvalg av billetter for rundt et par hundrelapper tilgjengelig til langt inn i neste år.

Det viser en prisundersøkelse som flysmart24 har foretatt. Den viser at de aller billigste billettene ikke er priset høyere enn en hundrelapp.

Fikk det ikke med seg

Dette står i sterk kontrast til hva en av de viktigste flysjefene i Europa, Ryanair-sjef Michael O’Leary, har varslet gjentatte ganger nå: Det har gått på at inflasjon har gjort at tiden for de billige flybillettene er over.

Som sjef for Europas i særklasse største flyselskap, har han bedt folk om å gjøre seg klar til å måtte betale mer for flyreisene enn før.

Det virker derimot ikke som dette er et budskap de som prissetter selskapets egne billetter har fått med seg, for prisene er lave året ut hos Ryanair.

Laveste pris

Nå i september er det for eksempel mulig å fly fra Oslo til London med Ryanair for ned mot 178 kroner én vei. Det samme i oktober, 170 kroner i november og 183 kroner i desember.

Det samme prisbildet ser man på selskapets andre to ruter fra Oslo til Katowice i Polen og Vilnius i Litauen. Laveste pris til Polen er rundt 150 kroner.

Fra Torp Sandefjord, hvor Ryanair har et langt større flytilbud enn fra Gardermoen, har selskapet blant annet flyvninger til flere av de spanske feriefavorittene.

Fortsetter inn i neste år

Til Spania er det gjennomgående litt dyrere billetter. Men for de som leter kan man finne flyvninger til blant annet Alicante som ikke koster mer enn 350 kroner. Til Malaga er laveste pris 360 kroner.

Få vil protestere mot slike priser.

Andre ruter, til Gdansk, er priset ned mot 109 kroner, til Warszawa Modlin for 134 kroner, mens en annen hovedstadsrute – til London – selges fra 170 kroner.

Også billig

Hos den ene av Ryanairs to argeste lavprisrivaler, ungarske Wizz Air, fortsetter billigbillettene også inn i 2024.

Wizz Air er nesten ute av Oslo Lufthavn med kun to ruter tilbake. Så er de rimelige, også disse.

Til Gdansk skal selskapet ha fra 169 kroner for en enveis billett i september. Fram til og med januar er dette laveste priser.

Dette gjelder også deres andre Oslo-rute, til Krakow, er bare marginalt dyrere enn dette neste år. Utover høsten og mot nyttår ligger laveste pris på 229 kroner.

PS: Prissjekken er tatt opp søndag 10. september. Prisene er dynamiske og kan endre seg på kort varsel.