Tok av uten en eneste koffert – passasjerene rasende

Flyet fra Swiss tok av mot Spania uten en eneste koffert om bord. Det skapte kraftige reaksjoner blant de reisende. Foto: Shutterstock

Da flyet landet i Spania, kom sjokket for passasjerene: All deres bagasje sto igjen på flyplassen de reiste fra. Ikke en eneste koffert hadde kommet med.

Opplevelsen fremstår som det sanne mareritt for en feriereisende, men skjedde i forbindelse med en flyvning til den nordspanske byen Bilbao sist helg.

Flyet fra Swiss Air Lines fløy for søsterselskapet Edelweiss. Flyet ble så forsinket at selskapet til slutt besluttet å bare ta av uten at bagasjen til feriegjestene ble tatt med, skriver avisen Blick.

Besluttet å ta av

Problemet var angivelig mangel på bakkepersonell på flyplassen i Zürich.

Flyet hadde ventet på å få laste i over én time, da selskapet besluttet å ta av uten at koffertene var lastet. Denne beslutningen ble tatt fordi det samme flyet også skulle ha med seg passasjerer på returen hjem igjen. Det måtte lande i Zürich før flyplassen ble stengt for natten.

Da de intetanende reisende endelig kunne gjøre seg klare til avgang, fikk de også en beklagelse fra kapteinen over at flyet hadde blitt så forsinket.

Nevnte ikke bagasjen

Men kapteinen holdt tilbake en vesentlig opplysning for sine kunder:

Han nevnte ikke med et ord at de hadde valgt å ta av uten noen bagasje.

Dette ble de reisende derimot veldig klar over da de hadde landet i Bilbao, og ventet i godt over en time ved bagasjebåndet. Ikke en eneste bag dukket opp.

De ble lange i masken, og rasende passasjerer måtte bare erkjenne at de kom til å starte ferien uten sine kofferter. De ble ettersendt først de påfølgende dagene.