Gammel Syden-favoritt kan få sitt comeback i vinter

Naama Bay, Sharm el Sheikh.

Det har gått noen år siden Kanariøyene har hatt konkurranse som vinterdestinasjon fra Egypt. Nå kaster et av de store charterselskapene seg inn på dette reisemålet igjen.

Det er Apollo Reiser som fra vinteren tilbyr reiser fra Oslo til den egyptiske badebyen Sharm el Sheikh.

Foreløpig dreier det seg om dette ene reisemålet, men Apollo holder det åpent at selskapet også kan satse på det andre populære feriestedet Hurghada.

Skyhøy etterspørsel

Nå er det imidlertid Sharm el Sheikh det dreiser seg om.

– For godt over 10-13 år siden var Sharm el Sheikh et av våre desidert største charterreisemål. Da hadde vi ukentlige avganger fra flere ulike flyplasser i Norge og etterspørselen var skyhøy. Om reisemålet klarer å komme tilbake til akkurat samme høyde igjen er derfor vanskelig å si noe om nå.

Det sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til flysmart24.

Etter at de store selskapene trakk seg ut av Egypt som følge av uroen som den arabiske våren rundt 2010 førte med seg, har charteroperatøren Amisol Travel opprettholdt avganger til Egypt.

Fortsatt populært

Nå får Amisol selskap av en av de tre store, Apollo, som satser på en ukentlig avgang gjennom vinteren:

– Sharm el Sheikh var lenge ett av våre desidert mest populære reisemål, og er trolig det reisemålet vi opp gjennom årene har mottatt flest forespørsler om å gjeninnføre. Vi er derfor utrolig glade for å endelig være tilbake. Dette er virkelig det perfekte vinterreisemålet for alle solsultne nordmenn, som vil sikre seg mye ferie for pengene, sier Rivera.  

Hun er klar over at Sharm el Sheikh har forandret seg mye på de mange årene som har gått siden reisemålet var en av favorittstedene nordmenn dro på vinterstid.

Mye er annerledes

– Ja, mye har naturligvis endret seg siden den gang. Tilbudet har blitt langt bredere, og nye reisemål har vokst frem. Men at vi har en sterk tro på at Sharm virkelig kan bli en vinterfavoritt fra Norge igjen, er det ingen tvil om, sier hun.

I tillegg mener hun det har skjedd mye på reisemålet de siste årene.

– Majoriteten av alle hotellene har gjennomgått store renoveringer, infrastrukturen er blitt oppgradert, nye områder har vokst frem og det er generelt et høyt fokus på å få turismen tilbake igjen for fullt, sier Rivera.

Kort reisevei

Hun mener at Sharm, som det heter blant vante reisende, har mye av det nordmenn ønsker seg fra en ferie på vinterhalvåret;

– Kort reisevei, solsikkert vær, flotte strender, hoteller i alle prisklasser og kategorier, et bredt spekter av utflukter, attraksjoner og spennende severdigheter og ikke minst et prisnivå som gjør at man får mye ferie for pengene, sier Rivera.

Charterflyvningen til Apollo gjennomføres av SAS, og sesongen varer fra 28. oktober til 30. mars.