Verdens lengste Jumbojet-rute varer i over 16 timer

Lufthansa flyr to av dem fem lengste strekningene i verden med Boeing 747-8. Her på flyplassen Brandenburg utenfor Berlin. Foto: Lufthansa Group

Boeing-fabrikken har for lengst stanset produksjonen av det som fortsatt er verdens mest kjente flymodell, Boeing 747 Jumbojet.

Det er også stadig færre flyselskaper som har passasjertrafikk med Jumbojeten.

Lufthansa er blant de få som fortsatt gir folk mulighet til å fly denne ikoniske flymodellen, som er svært populær blant passasjerene.

Populære turer

Derfor passer også Lufthansa på å presse inn noen kortere turer med Jumbojet hver sommer.

Som flysmart24 har skrevet tilbyr selskapet hvert år flere turer mellom flyplasser i Tyskland og den spanske ferieøya Mallorca.

Disse avgangene er smekkfulle, med en blanding av solturister og flyentusiaster som ser en sjelden mulighet til å fly korte distanser med en flymaskin som vanligvis brukes på oversjøiske ruter.

Likevel, de som ønsker å fly riktig langt og nyte en tur med Boeing 747 har flere muligheter.

De fem lengste

Flynettstedet Simple Flying har laget en oversikt over de lengste flyvningene, og her ser vi at tyske Lufthansa operer med to ruter.

De fem lengste 747-flyvingene i verden er disse, mål etter distanse:

  • Fra Seoul Incheon til Atlanta – Korean Air – 11 500 km – 15 t 40 min.
  • Fra Frankfurt til Buenos Aires – Lufthansa – 11 479 km – 13 t 45 min.
  • Fra Seoul Incheon til JFK New York – Korean Air – 11 114 km – 15 t 30 min.
  • Fra Beijing til JFK New York – Air China – 11 004 km – 16 t 30 min.
  • Fra Frankfurt til Singapore – Lufthansa – 10 281 km – 12 t 55 min.

To muligheter

For norske flyentusiaster ser man her at det fins to nærliggende alternativer. Det er Lufthansa, som flyr to langruter med sine Boeing 747-8 fly.

Den klart lengste flys mellom Frankfurt og hovedstaden i Argentina, Buenos Aires. Denne forlater Tyskland sent på kvelden og lander på Ministro Pistarini Intl (EZE)-flyplassen om morgenen.

Selv om flytiden her er lang, nesten 14 timer, er det bare 4 timers tidsforskjell mellom Frankfurt og Buenos Aires om vinteren. Her går flyturen mer sørover enn vestover.

Slutt etter 50 år

Den andre Lufthansa-muligheten er en strekning som er enda mer aktuell for nordmenn, mellom Frankfurt og Singapore.

Nå har Boeing altså stanset produksjonen av 747-flyet etter 50 år. Jumbojeten var verdens største passasjerfly, inntil Airbus A380 dukket opp.

Den siste Jumbojeten ble levert til fraktselskapet Atlas Air i slutten av januar i år. Det var flyindivid nummer 1 574.

Den aller første ble levert til det mange vil mene er amerikanernes mest kjente flyselskap gjennom tidene, Pan Am. Det skjedde på slutten av 1969, med første flyving året etter mellom New York og London.