Flere ekstra-sjanser til å fly Jumbojet til Syden

Europa-turene med Boeing 747 Jumbojet er populære. Nå setter Lufthansa opp flere nye muligheter. Foto: Lufthansa

Lufthansa har hatt stor suksess med å tilby reisende å kunne fly Boeing 747 Jumbojet på kortdistanseruter innen Europa. Nå kommer det en del nye muligheter.

Disse flyvningene er populære, mange har et ønske om å fly det som i sin tid var verdens største passasjerfly.

Det har i disse tilfellene kunnet skje uten å måtte legge ut på større interkontinentale reiser, men på relativt korte turer innom Europa.

Til nå har Lufthansa tilbudt Jumbojet på avganger til Palma på Mallorca, og innenriks i Tyskland.

Flere dager

Nå kommer Palma tilbake. Det kunne knapt passe bedre når det nå nærmer seg høysesong for sommerferie-reiser.

Lufthansa melder via nettstedet Aeroroutes at selskapet setter opp nye syv rundturer mellom knutepunktet Frankfurt og Palma.

Det blir påfølgende dager: 3. juni, 9. juni, 10. juni, 12. juni, 13. juni, 16. juni og 17. juni.

På en av avgangene disse dagene vil det sette inn en Boeing 747 Jumbojet på en av dagens avganger. Noen avganger vil være klokken 09.05, mens andre er klokken 12.40.

Gode muligheter fra Norge

Det er tidspunkter som uansett vil gi nordmenn god tid å reise fra Norge om morgenen, og samtidig rekke å være med på en av de nokså uvanlige flyvningene.

Lufthansa er også i gang med å fly Boeing 747 på ruten mellom Frankfurt og Hamburg. De siste to avgangene er den 18. mai og 25. mai.

Også disse flyvingene skjer med det som er verdens mest kjente flytype. Bakgrunnen for dette har talsmann for Lufthansa i Europa, Boris Ogursky, tidligere forklart overfor flysmart24:

Pilotene skal trene

Årsaken til at Lufthansa setter inn storflyet på ruten, er ikke at etterspørselen mellom de to tyske byene plutselig har eksplodert.

– Årsaken er at våre piloter trenger litt ekstra trening på start og landinger, fortalte Ogursky til flysmart24 når vi tidligere har omtalt disse flyvningene.

Den aktuelle flytypen er innredet med 207 seter, og vil man koste på seg noe ekstra når man først flyr Jumbojet, kan man velge blant 45 seter på business class.