Massivt salg på flybilletter i gang – uvanlig lave priser

Et omfattende billigsalg på flybilletter fra Norge er i gang hos SAS, Norwegian og Widerøe. Blant annet gjelder det billetter til Kreta, som dette bildet er hentet fra. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De som jakter på billige flybilletter har hatt en tøff jobb det siste året. Nå er det en liten lysning i situasjonen.

Flyselskapene i Norge – SAS, Norwegian og Widerøe – har alle satt i gang et nyttårssalg med priser som kan minne om det nivået vi hadde da konkurransen var på det mest intense før pandemien.

Det generelle prisnivået er riktig nok noe høyere enn før. Men i årets salg tilbys det flybilletter fra 349 kroner én vei. Det er priser som ikke lenger er et helt vanlig syn.

Ingen vet hvordan prisutviklingen faktisk vil bli frem mot sommeren, men prisene i dette salget vurderer flysmart24 som meget fordelaktige.

Et viktig unntak

Dette billigsalget omfatter reiser frem til slutten av sommersesongen, som varer ut oktober.

Som vanlig er det smått med de billigste billettene til de mest populære feriedestinasjonene i den absolutte høysesongen. Det gjelder tiden fra midten av juni til midten av august.

Norwegian og SAS har kjøpsperiode frem til 15. januar, og begge oppgir at de har salg på alle destinasjoner. Widerøe avslutter sitt salg dagen før, den 14. januar.

Ettertraktede reisemål

Her er en del priseksempler flysmart24 fant torsdag, og som omfatter noen av de mest ettertraktede reisemål for nordmenn i Sør-Europa. Alle med utgangspunkt i Oslo for SAS og Norwegian, og Bergen for Widerøe.

Til Alicante, Malaga og Mallorca: Norwegians laveste pris er 499 kroner i vår, mens SAS har 549 kroner som beste pris i samme periode.

Til Barcelona har Norwegian 499 som laveste pris, her ligger SAS på 599 som det billigste.

Til vinterfavoritten Kanariøyene finner vi priser til Gran Canaria fra 899 kroner hos Norwegian (mars – april), mens SAS har 829 kroner som laveste pris (februar – mai.)

Tenerife er hos SAS er priset ned til 829 kroner (mars), mens Norwegian ligger på 899 kroner (mars – mai.)

Østover i Middelhavet

Ser vi på prisene til reisemål østover i Middelhavet, finner vi gode priser både til Hellas, Frankrike, Tyrkia og Italia.

For eksempel til Kreta (Chania) ligger laveste pris hos Norwegian nå på 599 kroner (april), mens SAS ligger betydelig over med sine 2 023 kroner (juni) som beste pris. Det er til Heraklion-flyplassen.

Begge selskaper flyr også direkte til Antalya i det sørlige Tyrkia. Her har Norwegian 699 kroner som sin laveste pris (juni), mens SAS ligger på 808 kroner (juni, juli og august.)

Fransk favoritt

Norwegian har salg på sesongruten til den andre flyplassen på den tyrkiske riviera, Gazipasa. Den ligger nærmest den populære badebyen Alanya, og laveste pris er 899 kroner (april).

For mange nordmenn er det verken Spania eller Hellas som gjelder, men Frankrike og da i særdeleshet Provence-regionen.

Her er det Nice som er det mest aktuelle reisemålet. Norwegian priser sine laveste billetter dit fra 499 kroner (januar – april), mens SAS ligger på 549 kroner (april – juni).

Mot forsommeren

Det er ikke alltid at lavprisselskapet Norwegian er billigst.

Til Faro i Portugal, for eksempel, er det SAS sine billetter som koster minst på avganger frem til og mot forsommeren.

Her operer SAS med priser fra 878 kroner (april – mai), mens beste tilbud hos Norwegian er 1 299 kroner (januar, april – juni.) I august faller Norwegians pris til 499 kroner.

For de som leter etter for eksempel Toscana-billetter, finnes priser til Pisa hos Norwegian fra 499 kroner (april).

Widerøe-satsing

Det norske regionflyselskapet Widerøe blir i løpet av året slått sammen med Norwegian. Selskapet har de senere årene kastet seg inn på flere utenlandsruter, og med en bevisst satsing fra Bergen.

Herfra er det nyttårssalg på billetter blant annet til Alicante for 599 kroner (januar – mars), mens laveste pris på sommerrutene til franske Nice er på 499 kroner (juli – august). Billetter til Firenze ligger på 549 (juli -august.)

Widerøe satser også utenriks fra Torp Sandefjord, og det med billetter til blant annet Nice for 499 kroner (juli – august), og Alicante fra 599 kroner (juli – august).

PS: Som vanlig tar vi forbehold om at prisene er dynamiske. Eksemplene her er innhentet om formiddagen den 4. januar 2024, men kan endre seg raskt.