Nordmenns ferie-favoritt vil mangle noe viktig i sommer

Alcudia på Mallorca er mange nordmenns absolutte Syden-favoritt. Stranden vil imidlertid mangle noe når sesongen i år tar til. Foto: Shutterstock

Når skolens sommerferie starter og den absolutte høysesongen tar til i Sør-Europa, vil mange sette kursen mot de mange sydlige feriemålene for å sikre seg hygge, sol og varme.

En av de aller mest populære destinasjonene i Syden for norske familier er Alcudia på nordkysten av Mallorca.

Dit strømmer titusener av nordmenn. Svært mange av disse har dette området som sitt faste feriemål som de reiser tilbake til – år etter år.

Stengte restauranter

De er lokket av de lange og langgrunne strendene som i flere tiår har fungert som et trekkpapir spesielt for norske småbarnsfamilier.

Men når nordmenns favorittstrender i området åpner kommende sesong, vil et viktig tilbud for mange være fraværende: Det forteller den spanske avisen Ultima Hora:

Strandrestaurantene, der turistene kan stikke innom for å få seg kald drikke eller noe å spise, vil være stengt.

Må satse på medbragt

Faren er derfor stor for at mange nordmenn vil møte stengte restauranter frem til midten av juli. Dermed må de basere seg på medbragt mat og drikke når de skal kose seg på stranden.

De populære restaurantene drives i privat regi etter offentlige anbud. De er under oppussing. Mange fremstår i dag som rene byggeplasser, der byggerester og glass ligger strødd.

Det som er verre, er at prosjektet er så kraftig forsinket at det ikke er noe håp om å rekke sesongstart.

Åpner først i juli

Dette bekrefter ordføreren i Alcudia, Fina Linares. Hun kan ikke gi noen garanti for at de populære restaurantene vil åpne innen høysesongen setter inn i juni.

De er kanskje ferdige først langt ut i juli måned, og dermed ikke tilgjengelig for dem som vil ha en pause fra solen.

Alcudia er som følge av at det har vært et sentralt feriemål for nordmenn og andre europeere i flere tiår, en hovedsatsing for norske reiseselskaper.