Send så mange sms du orker fra flyet – helt gratis

Snart vil du kunne tekstmelde og chatte så mye du orker gratis om bord på Lufthansa-gruppens fly innen Europa. Foto: Shutterstock

Stadig flere flyselskap velger å tilby nettverk for sine passasjerer, slik at det er mulig å både ringe, surfe og sende tekstmeldinger fra flysetet.

Det tar de seg normalt godt betalt for, for dette er en del av tilleggsinntektene som er livsviktige for selskapene.

Den europeiske flygiganten Lufthansa har i den siste tiden bygd ut muligheten i sine fly, slik at de reisende på Europa-rutene skal ha mulighet til å være på nettet under flyturen.

Gratis tjeneste

Nå utvides dette tilbudet ytterligere hos det som er et av Europas største flyselskaper.

For de som ikke trenger å surfe på nettet, men kommunisere via tekstmeldinger eller chat, vil denne tjenesten være gratis, skriver selskapet på sine nettsider.

Tilbudet om gratis sms og chat har Lufthansa allerede på noen av sine fly. Der skal bli lagt flere.

Planen nå er å utstyre alle fly i Airbus A220/320-familien som drives av Lufthansa, samt datterselskapene Austrian Airlines og Swiss, med nettverk.

Så mange de vil

– Reisende skal kunne sende og motta gratis så mange meldinger de vil på sin egen smarttelefon eller nettbrett under flyreisen, skriver selskapet.

Den eneste forutsetningen for å bruke tjenesten, er enten å være medlem og logge inn på Lufthansas nettverk gjennom bonusprogrammet Miles & More eller å bruke annen lagret epostadresse hos selskapet. Også dette er gratis.

Surfing koster

For de som har behov for å kunne surfe eller strømme, vil prisen bli på 6 euro innen Europa. Det tilsvarer noe under 70 norske kroner.

Installasjonen av nettverk i de nye flyene vil starte hos alle Lufthansa selskapene fra fjerde kvartal 2024 og være ferdig etter rundt to år.