Streik igjen – reisende raser mot flyselskapet

De kabinansatte i Lufthansa streiker tirsdag og onsdag. Det er den andre streiken i selskapet på to uker. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De som har kjøpt reiser med det tyske flyselskapet Lufthansa de kommende dagene, må ta høyde for at de kan bli rammet av streik.

For andre gang på bare en uke er det aksjoner mot flyselskapet fra de ansatte. Tirsdag er det streik i Frankfurt, onsdag i München.

Lufthansa har en rekke daglige avganger fra disse to knutepunktene til norske flyplasser hver dag.

Forrige uke var det streik blant de bakkeansatte i fagforeningen Verdi United Services. Det rammet flytrafikken torsdag og fredag. 

Nå får selskapet også unngjelde fra rasende reisende som er lut lei av å bli rammet av konfliktene i selskapet.

Kabinansatte denne gang

Denne gangen er det de kabinansatte som gjennomfører arbeidsnedleggelse. Den skal vare tirsdag 12. mars og onsdag 13. mars. Selskapet anslår at rundt 100 000 passasjerer vil bli berørt.

De ansatte har krevd 15 prosent lønnsøkning, mens selskapet ikke vil strekke seg lenger enn 9,25 prosent.

Det er bare dager siden Lufthansa presenterte et overskudd på 2,7 milliarder euro, eller over 30 milliarder norske kroner, for 2023.

Vil merkes

Streikeaksjonene vil ramme Lufthansa der det merkes mest, på selskapets to hovedknutepunkter i Frankfurt og München.

Streiken vil bli gjennomført fra klokken 04 til 22 tirsdag på flyplassen i Frankfurt.

Dagen etter flyttes streiken til München, og skal vare like lenge.

Vil kunne ombooke

Lufthansa har lagt ut en melding på sosiale medier der selskapet informerer de reisende om den nye streiken.

– Som et resultat av dette forventer Lufthansa betydelige innvirkninger på ruteplanen. Kunder som er berørt av streiken vil få informasjon om kanselleringer og selvfølgelig ombookingsmuligheter via e-post eller via Lufthansa-appen, skriver selskapet.

Rasende reisende

Reisende reagerer kraftig på at det nå varsles enda en streik, bare dager etter at den forrige ble gjennomført.

– Igjen? Ble ikke siste streik avsluttet i går? spør en av de som kommenterer situasjonen på Facebook-siden til Lufthansa. En annen er like oppgitt: – Igjen? Er det ingen ende på denne historien? spør vedkommende.

Andre er kraftig irritert over at de får sine reiser forstyrret nok en gang, og skriver at de nå har fått nok av det tyske flyselskapet og vil bestille sine reiser andre steder heretter.