På ett område kan du spare penger på flybillettene

Det kan være penger å spare ved å ikke betale for en bestemt seteplassering når man reiser flere sammen, mener britisk forbrukerorganisasjon. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Alle flyreisende har fått merke at billettene har steget kraftig i pris de senere årene.

Derfor kan det være både smart og nødvendig å kutte prisen der det er mulig.

Mange bruker ofte hundrevis av kroner på å sikre at de får sitte ved siden av hverandre på flyet, når flere reiser sammen.

Bortkastede penger

Det mener den britiske forbrukerorganisasjonen Which? stort sett er bortkastede penger.

– De fleste flyselskaper vil automatisk plassere deg med reisefølget ditt uten å ta noe ekstra for det. Unntakene er Ryanair og Wizz Air, mener Which? som riktig nok har gjort sin undersøkelse blant de britiske flyselskapene.

Settes sammen

Hos selskapene Norwegian og SAS er beskjeden at den eneste garantien for å få sitte sammen, er å bestille og betale for dette i tillegg.

Men:

Hos Norwegian vil man bestrebe seg på at de som bestiller sammen, også får sitte sammen, har kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari i Norwegian tidligere sagt til flysmart24:

– Vi setter familier sammen så langt det lar seg gjøre, og aldri barn alene, sa hun.

Familier samlet

Det samme er svaret hos SAS, slik SAS har bekreftet overfor flysmart24:

– SAS-systemet søker i så stor grad som mulig å plassere familier samlet, og garanterer at barn uansett settes sammen med en voksen medreisende, het det.

Flere kuttmuligheter

Which? har også flere innspill om hvordan man kan gjøre flyreisen så billig som mulig.

Flere av disse er velkjente råd som går på å reise på dager da etterspørselen normalt er lavest, og at man sjekker om det fins alternative flyplasser dit man skal som kanskje har selskaper med lavere priser.

Dessuten anbefales folk å sette opp en prisvarsling hos enkelte byråer på nettet, slik at man blir varslet hvis prisene plutselig settes ned.