To av verdens verste flyplasser i samme by

Turkish Airlines er kåret til det beste flyselskapet i 2018. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Kåringer av flyselskaper og flyplasser kommer på løpende bånd. Denne gangen gjelder det passasjerer som har plukket ut de aller verste flyplassene i verden å reise fra og til. To av de fem verste befinner seg i denne europeiske hovedstaden.

Tysklands hovedstad Berlin operer i absolutt bunnsjiktet når kvaliteten på flyplasser skal avgjøres. E- n ny kåring sender begge flyplassene – Tegel og Schönefeld – ned i klasse blant de fem verste i verden.

Det er den årlige rangeringen til kundene hos reisebyårene Travellink og Edreams Odigeos som gir det nedslående tyske resultatet.

Følg flysmart24.no på Facebook og få reisenyhetene først

Byråene har analysert vurderingene til 50.000 kunder. Svarene er ikke til ta feil av.

Listen består bare av fem flyplasser, men både Berlin Schönefeld og Berlin Tegel er helt nede i bunnsjiktet.

Tegel er tredje sist, mens Schönefeld er på plassen bak. Det er bare London Luton-flyplassen som ligger under. Den er på absolutt sisteplass.

Så hjelper det lite at Berlin sliter med å bygge en helt ny flypass, i samme område som Schönefeld. Prosjektet har utviklet seg til en kjempeskandale. Flyplassen, Berlin Brandenbrug Willy Brandt, skulle ha stått ferdig for mange år siden, men det snakkes nå om åpning i 2020.

Rangeringen av dem fem verste er:

  1. Mohamed V, Marokko
  2. Ciampino, Roma
  3. Tegel, Berlin
  4. Schönefeld, Berlin
  5. London Luton

Singapore – nok en gang

Byråene har imidlertid også laget en verdens beste-kåring, som er flyplassene som befinner seg helt i toppen av denne listen.

Den ble – nesten som ventet – toppet av Changi-flypassen i Singapore, mens Zürich ble nummer to og Istanbul Ataturk ble nummer tre.

Her er det verdt å merke seg at Kastrup ved København ble nummer fire.

LES OGSÅ: SAS avslører juks med billigbilletter

LES OGSÅ: En annen kåring – de best likte flyselskapene
LES OGSÅ: