Luksusferien regnet bort, familie forlangte penger tilbake

Slie forhold var det lite av på Seychellene sist jul. Foto: Seychellene.org

Da familien på fire la 179.000 kroner på bordet hos Bennett Ferie for en eksklusiv juletur til Seychellene, tok de for gitt at dette skulle bli en solrik og flott badeferie i tropiske strøk. Det var arrangørens anbefaling.

Slik ble det ikke. Det regnet stort sett under hele det påkostede oppholdet på slutten av fjoråret, og de opplevde bare noen få soltimer i løpet av hele turen som varte fra 19. til 30. desember.

Det ble derfor fint lite av «paradisiske strender, behagelig klima og noe som kan virke som en fjern drøm for de fleste», som Bennett selv skriver om reisemålet på sine nettsider.

Så oppgitt over det trøstesløse været og anbefalingene var de at de etter turen krevde halvparten av pengene tilbake fra arrangøren. De mente Bennett hadde fått dem til å velge nettopp Seychellene og ikke advart tydelig nok mot at når de reiste til den idylliske øystaten på Afrikas østkyst var det i en periode med regntid.

Dette kravet har Pakkereisenemnda nå avvist, og viser til at arrangøren ikke operer med noen værgaranti og at en slik klausul «for øvrig ville ha vært høyst uvanlig» som nemnda skriver i sitt vedtak.

Klageren skriver at de overfor arrangøren sa at de ønsket seg til et solsikkert sted for en eksklusiv paradisferie for familien. De hadde selv noen forslag, men den første anbefalingen Bennett kom opp med, var ifølge familien Seychellene.

Dette eksklusive reisemålet, mente arrangøren, ville være selve paradiset, og det beste alternativet for deres ønske om å sole seg, bade, snorkle og dykke.

Familien mener byrået ikke sa at de i den aktuelle perioden kunne risikere regn. Det eneste stedet regn ble nevnt var i en bisetning i en mail de fikk to måneder før avreise. Hadde familien visst at det var regntid, skriver de, ville det i så fall fått dem til å velge et helt annet reisemål.

Bennett på sin side mener at selskapet informerte familien om at det kunne forekomme regn, og at deres reisekonsulent også gjorde familien oppmerksom på faren for ettermiddagsskyll. Selskapet har lagt frem dokumentasjon på at øyene er et generelt populært reisemål også i desember, og avvist kravet om å få halve prisen tilbake.

Pakkereisenemnda har også avvist kravet fra familien og mener at det selvsagt var uheldig at familien fikk anbefalt Seychellene når man sitter med værfasiten for desember 2017.

-At været blir dårligere enn man hadde grunn til å forvente, kan imidlertid ikke en reisearrangør stå ansvarlig for, skriver nemnda.

Den minner også om at den som planlegger en ferie selv har et ansvar for å undersøke forholdene på stedet man skal reise til. Nemnda mener at et enkelt søk på nettet ville ha gitt relevante opplysninger om hvilket vær man kunne risikere på ferietidspunktet.

LES OGSÅ: Utlendingene oppgitt over prisnivå og service på Oslo Lufthavn
LES OGSÅ: Fikk ikke sove om natten, fikk nesten hele ferien gratis
LES OGSÅ: Nordmenn svikter Mallorca for første gang