Fikk ikke sove om natten, fikk nesten gratis ferie

Sunwing-hotellet ligger i feriebyen Arguineguin. Foto: Ving

– Det må være mulig å feriere og samtidig sove om natten.

Slik konkluderer et flertall i pakkereisenemnda, et klageorgan for feriereiser, i en sak der tre reisende fikk et søvnløst ferieopphold på Gran Canaria. Gruppen fikk medhold i sin klage, og totalt nesten 22.000 kroner av reisens pris på 29.000 kroner tilbake.

Utgangspunktet for saken var en pakkereise kjøpt hos Ving. Gruppen valgte å bo på Sunwing Seafront-hotell i feriebyen Arguineguin, som ligger sørvest på øya.

På Vings hjemmeside står det at hotellet i fjor fikk «den store barneferieprisen» for beste familiehotell, og at det har 252 leiligheter.

For gruppen fra Norge skulle oppholdet snart vise seg å bli litt av et mareritt om nettene.

Soverom kloss inntil hovedvei

Soverommene lå ca. 14 meter fra en av hovedveiene i området, GC-500. Den er en gjennomgangsvei for trafikk øst og vest på øya. Klager mente at det gikk mellom 3.000 og 4.000 biler frem og tilbake i døgnet, privatbiler og tungtrafikk.

De eneste vinduene var mot veien, og støyen gjorde det helt umulig å ha vinduene åpne. Rommet hadde heller ikke air condition, slik at gruppen følte at det var umulig å sove om natten.

På Vings nettsider står det riktignok at «noen leiligheter kan forstyrres av trafikk fra gjennomfartsvei», men de uheldige gjestene mente at det fikk nå være måte på støy.

Det var heller ikke mulig å bytte rom, siden hotellet var fullt.

Ving: Ble gjort oppmerksom på støyfaren

Ving henviser til hotellbeskrivelsen hvor det står at noen leiligheter er utsatt for støy fra trafikk og hotellets underholdning. Ving kan ikke se at det fins noe grunn for prisavslag, men har gitt gruppen et gavekort på 4.000 kroner fordi det dreier seg om lojale kunder.

Flertallet i pakkereisenemnda mener det støynivået som klager viser til, overgår det som er mulig å ta et generelt forbehold om. Nemnda skriver i sin avgjørelse at det ikke er akseptabelt at gjestene skal komme hjem mer slitne enn da de reiste på grunn av mangel på søvn. De fastslår at støynivået var uakseptabelt høyt, og gir klagerne medhold i at de har krav på erstatning. Pluss verdien av gavekortet.

Også mindretallet, som besto av reiselivets representanter, mente erstatning var på sin plass, men ville begrense den til 15 prosent.

Pakkereisenemnda er en del av Transportklagenemnda.

LES OGSÅ: Utledninger klager over prisnivå og service på Oslo Lufthavn
LES OGSÅ: Ny passfelle har spolert ferien for mange nordmenn
LES OGSÅ: Tar treningsøkt og massasje på flyplassen før de reiser