Klart for priskrig til vinterfavoritt i Asia

Thailand er et populært reisemål for nordmenn, særlig om vinteren. Foto: Ving

Norwegian skrur kraftig opp sin satsing østover når selskapet fra vinterprogrammets start, i slutten av oktober, øker fra tre til fem ukentlige avganger til Bangkok. Fra Skandinavia økes antall avganger fra ni til 14. 

Dermed blir det knallhard konkurranse mellom Norwegian og SAS-partner Thai Airways om å fly nordmenn direkte fra den norske til den thailandske hovedstaden.

-Våre direkteruter fra Skandinavia til Bangkok er svært populære med mange fulle fly, og derfor vil vi gi våre reisende et enda bredere rutetilbud for å imøtekomme etterspørselen, sier Norwegians kommersielle direktør, Thomas Ramdahl, i en pressemelding onsdag i forbindelse med rutekunngjøringen.

Norwegian øker til Bangkok. Foto: Norwegian

Til nå har Thai Airways vært den dominerende aktøren på denne hardt prispressede ruten, med daglige avganger om vinteren med en Boeing 777, mens Norwegian satser på sin Boeing 787 Dreamliner.

Fra slutten av oktober blir det Norwegian-avganger mandager, tirsdager, onsdager, lørdager og søndager.

Når det nå blir hundrevis av flere seter å fylle hver vei hver eneste uke i vinter, vil det umiddelbart skape et prispress som vil være godt nytt for alle reisende.

Ellen Wolff Andrsen. Foto: Ticket

Det er markedssjef i Ticket Feriereiser, Ellen Wolff Andresen, nokså sikker på:

-Det er vel ganske sannsynlig at det blir en kamp om kundene. Thailand har jo ligger høyt opp på bestillingslistene både sommer og vinter, og det er klart at dette vil friste enda flere til å reise, sier hun til flysmart24.no.

Ruten er fra før av kjent for sin harde priskonkurranse og et prisfølsomt publikum, noe som gjør at mange selskaper har problemer med å få lønnsomhet i operasjonene til Bangkok.

Ikke desto mindre kaster Norwegian seg inn i kampen om passasjerene til denne vinterfavoritten, og satser ikke minst på å selge sin «business light»-klasse Premium på denne strekningen:

-Vi opplever at stadig flere reisende bestiller plass i vår Premium-kabin, der man får en enda mer behagelig reiseopplevelse med større seter og alt inkludert til en konkurransedyktig pris, sier Ramdahl.

Selskapet øker også til fem ukentlige avganger fra Stockholm og fire fra København.

Likte du flysmart24.no? Følg oss på Facebook så får du reisenyhetene først