Litt småmynt til overs? Da kan du reise til Syden

Turer til Syden dumpes på grunn av heten over Sør-Norge for tiden. Foto: Apollo

Rekordvarmen over store deler av det sørlige Norge sender prisene for en Syden-billett helt til bunns. For noen få hundrelapper frakter flyene deg til Middelhavet, tur/retur. – Nei, nå blir det ikke billigere, sier TUI.

Det er en tøff jobb å selge ferieturer til varmen nå om dagen. Da griper reisearrangørene til det beste grepet de har for å fylle flyene:

De dumper prisene.

Derfor ser man nå at turer til Middelhavsperler som for eksempel til Palma på Mallorca selges for 298 kroner – tur/retur.

For å komme til Split i Kroatia eller Chania på Kreta behøver du ikke å legge til mer enn en hundrelapp. Alt dette er kun fly. Plusser du på med fem-seks hundrelapper får du hotell også, i en uke.

Også prisene til andre steder er rekordlave. Til Larnaca på Kypros koster en flybillett 598 kr for tur/retur, til Pula i Kroatia 648 kr tur/retur, Burgas i Bulgaria eller Rhodos i Hellas koster det 698 kr, frem og tilbake. Alle prisene er hentet inn rundt lunsjtider fredag.

Billigturene er imidlertid ikke for de som nøler, mange avganger er allerede lørdag.

Den voldsomme heten og dertil mindre behov for å reise til varmen gjør at tilbudssidene til Syden-operatørene vrimler av billetter som nesten blir kastet etter folk nå.

Turer inkludert hotell er det heller ikke vanskelig å oppdrive for en billig penge. Disse eksemplene er bare noen få tilfeldige og med ulike selskaper. Her kan du finne den totale oversikten.

Til Peloponnes i Hellas kommer du for 1298 kr. (Apollo), til Skiathios for 1398 kr (Apollo), Rhodos i Hellas for 1418 (Solfaktor), til Kos i Hellas for 1858 kr. (TUI) og til Alanya i Tyrkia for 1997 kr (Tyrkiareiser.)

Informasjonssjef Nora Aspengren i TUI (tidligere Star Tour) er enig i at prisene nå er på sitt aller laveste:

-Ja, det skal bli vanskelig å få det noe billigere enn dette, sier hun om billetter tur/retur som danker ut selv de billigste lavprisselskapene.

Hun tror nok at varmen her hjemme har litt å si for at prisene blir satt så lavt:

Nora Aspengren. Foto: TUI.

-Men det er nok litt for enkelt å si at dette bare skyldes godt vær, men selvsagt spiller det inn at vi heller sitter ute å spiser is enn å booke solferie akkurat nå. Prisene pleier å ligge lavt på denne tiden, sier hun til flysmart24.no.

Sesongen setter for alvor inn først i neste måned. Reiseselskapene er likevel i gang med programmet for sommeren, og fordi reiselysten er mindre nå er det en enkel oppgave å plukke billige Syden-turer.

-Nå skal det sies at vi har færre restplasser tilgjengelig enn normalt og salget av det vi har igjen ligger på et ganske normalt nivå for denne perioden, sier Aspengren.

Hun sier at det har vært tregere salg den siste uken.

-Nå ser vi at det tar seg opp igjen. Vi er jo de første til å nyte solen ute, men også de første til å tenke at sånn vil vi ha det når vi har ferie også og det er vi ikke garantert her hjemme. Så reiselysten er på ingen måte borte, mener hun.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først