Forsetter å pumpe ut billig-reiser

En tur til Palma blir aldri feil, uansett vær hjemme i Norge. Foto: Ving

Selv om supervarmen over Sør-Norge ser ut til å avta noe, fortsetter reiselskapene å pumpe ut billige billetter til Syden. – Det er sjelden vi ser så lave priser, innrømmer sjefen for Apollo.

Har du 295 kroner for hånden, sender reiseselskapene deg med fly til kysten av Middelhavet, og det tur/retur. Legger du på 500 kroner til på bordet, byr de på hotell i en uke også.

Fordi det er lavsesong og fortsatt fint forsommervær i Norge, kjøres prisene nå rett til bunns. Tilbudene gjelder frem til sommerferien, da er etterspørselen alltid høy og prisene deretter.

– Det er alltid rimeligst å reise før og etter skoleferien, og på grunn av det fine været her hjemme er det lenge siden vi har sett rimeligere restplasser enn nå, sier sjefen for Apollo Reiser, Erik Haug.

Tirsdag ligger det ute billetter hos Finn Reise for 295 kroner tur/retur til Syden-favoritter som Palma på Mallorca, Split i Kroatia og Kreta i Hellas. Legger du på et par hundrelapp til flyr selskapene deg til Skiathos, Lesvos og Rhodos i Hellas eller Tenerife på Kanariøyene.

Den som også vil ha hotell inkludert i billigreisene kan for eksempel sette kursen mot Rhodos der Ving tar 795 kroner for en uke med fly og hotell, dog med hotellstandard av den lavere kategori. Eller så kan man legge på noen hundrelapper og betale 1295 for en uke på Georgioupolis på Kreta (Ving) og bo på 3-stjerners hotell.

Til populære Makarska-området i Kroatia må du ut med 1.498 (Apollo) for en uke med hotell

Ifølge Finn Reise ligger charterselskapene tirsdag ute med  92.567 ulike tilbud i ukene fremover. Kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise sier at det er rundt en halv million nordmenn som hver uke er inne på søkemotoren for å lete etter reiser.

-Trafikken har vært ganske stabil på ukesbasis siden mars, men det er klart på helgedagene med det fine været så trekker trafikken ned, sier Berge.

Apollo-sjefen har sitt eget reisemål klart denne sommeren, og det blir som i fjor – Kreta. Og han blir ikke alene nordmann der:

– Kreta er det absolutt største reisemålet denne sommeren og veksten ser ikke ut til å stoppe med det første, sier Haug i Apollo som anslår at 160.000 andre nordmenn kommer til på sette kursen mot den største av de greske øyene i sommer.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først