Reise med fly i sommer? Disse holder rutetiden best

Dette er flyselskapene som holder rutetidene sine best. Foto: Swedavia

Skal du ut på flyreise i sommer? Da kan det være greit å vite hvilke flyselskap som i det siste har vært mest presise i forhold til ruteplanen. Både SAS og den norske delen av Norwegian ligger godt an. Men se opp for Norwegians irske datterselskap!

Det er analyseselskapet Flightstats.com som følger selskapenes punktlighet, og det skjer fra måned til måned.

I mai, som vil være siste barometer før ferietrafikken i juni og juli setter inn, er det finske Finnair som topper listen over selskap i Europa som oftest lander i henhold til rutetiden.

Det finske nasjonale selskapet hadde i mai 87.0 prosent av flyene sine i rute ved ankomst. Som nummer to fulgte nederlandske KLM med 84,5 mens italienske Alitalia var nummer tre med 83,0 prosent punktlighet.

Så, på fjerdeplass kommer SAS med 82,0 prosent av flyene i rute ved ankomst, mens Norwegian Air Shuttle kom på sjuendeplass med 80,6 prosent punktlighet.

Det er verdt å merke seg at Norwegians irske datterselskap, Norwegian Air International, er helt i bunnsjiktet av listen.

Du vet du skal fly dette selskapet hvis rutenummeret begynner på D8, og det gjelder en stor del av Norwegian-rutene til og fra Middelhavslandene.

Reiser du med dette selskapet forteller tallene at sju av ti fly, 70 prosent, lander i henhold til rutetabellen.

Listen ser slik ut: 1. Finnair 87,0 pst, 2. KLM 84,5 pst, 3. Alitalia 83,0 pst, 4. SAS 82,0 pst, 5. Aegean Airlines 81,5 pst, 6. Iberia 80,7 pst, 7. Norwegian Air Shuttle 80,6 pst, 8. Ukraina Intern. Airways 79,4 pst, 9. Virgin Atlantic 78,6 pst og 10. Air Europa 77,8 pst.