Dette er nordmenns weekend-favoritter nå

London, Roma og Amsterdam er sikre kort når nordmenn skal på høstferie. Foto: Ving

Det hjelper ikke at det er sommer og sol, mange nordmenn har allerede bestilt sine høst-utflukter til Europas storbyer. Vi vet hvor de skal reise.

Hos Nordens største reisebyrå for privatreiser, Ticket Feriereiser, har bestillingene for høstens weekend-turer tikket inn i lang tid nå.

Ingenting tyder på at reiselysten er i ferd med å dabbe av:

-Vi ligger 4 prosent over fjoråret, sier administrasjons- og markedssjef i Ticket, Ellen Wollf Andresen, til flysmart24.no.

Listen over de 10 mest solgte byene forteller at nordmenn stort set reiser til de samme stedene, år etter år.

LES OGSÅ: Lavprisreisende et mareritt for flyplassene 

Amsterdam topper listen, foran London og Paris. Alle trygge og kjente byer, som mange nok reiser tilbake til igjen og igjen og igjen.

På listen er det kun én vesentlig forandring, og det er Reykjavik som har blitt en internasjonal hit på kort tid.

Takket være nye flyruter fra Europa og USA, og dermed hard konkurranse og lave priser, strømmer folk til sagaøya.

Det liker Andresen:

-Det er utrolig mange fine og spennende storbyer. Vi velger ofte tradisjonelt – kanskje vi skal begynne «å tenkte nytt», mener hun.

Men selv velger hun Roma, som så ofte før.

– Jeg er «forelsket» i Roma så det er alltid en anbefaling fra meg. En del severdigheter er jo et must, men når man gjort disse så er det mye andre ting å gjøre. Jeg synes for eksempel picknik i Borgheseparken er veldig hyggelig. Ta med mat og drikke og slapp av gresset i noen timer. Fjernt fra storbyens stress og støy, sier hun og legger til:

– Og ikke minst – let etter de små lokale spisestedene som ikke ligger «midt i turistløypa».

Tickets oversikt over de 10 mest solgte storbyreisene denne høsten er slik. Tallet i parentes viser plasseringen på samme tid i fjor:

1. Amsterdam (1), 2. London (2), 3. Paris (6), 4. New York (4), 5. Roma (9), 6. Barcelona (3), 7. Lisboa (5), 8. München (6), 9. Nice (10) og 10. Reykjavik (19)