Oslo danker ut både New York og London

Oslo har Hovedøya tett innpå seg. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Vil du reise til byene i verden det er best å bo i? Nå er 2018-listen klar, og på den opplever vi at Oslo danker ut verdensmetropoler som New York og London. Også Stockholm ligger bak Norges hovedstad.

Listen er produsert av Economist Intelligence Unit, og måler tilstanden for mange av verdens viktigste byer på flere områder. Studien har vurdert 140 byer og rangert dem etter stabilitet, helse, kultur og miljø, utdanning og infrastruktur.

Listen over de beste byene i år toppes av Østerrikes hovedstad og største by, Wien.

Dette tvang vinneren de sju siste årene, den australske byen Melbourne, ned på andreplass mens den tredje beste byen er Osaka i Japan.

København er den enste skandinaviske by som havner  på topp 10, den sniker seg inn på en niendeplass foran Adelaide i Australia.

For Oslos del er det verdt å merke seg at Norges hovedstad danker ut verdensmetropoler som New York og London.

Oslo havner på 27. plass, og har bl.a. også Stockholm bak oss på listen. London er helt nede på 48.plass, mens New York er nede andre halvdel av listen og ligger på en 57. plass.

Listen bak Oslo består for øvrig av langt mer internasjonalt kjente byer enn Norges hovedstad.

Aller nederst på liste ligger Syrias hovedstad, Damaskus sammen med Dhaka i Bangladesh, Lagos i Nigeria og Karachi i Pakistan.

Den ansvarlige i Economist for rankingen, Roxana Slavcheva, sier at det har vært store endringer på årets liste. I alt 77 av de 140 byene harv skiftet plassering i forhold til i fjor.