To svenske blant verdens verste flyplasser

Sveriges hovedflyplass, Arlanda utenfor Stockholm, er på listen over verdens verste flyplasser. Foto: Daniel Asplund

To svenske flyplasser har havnet på listen over verdens 20 verste lufthavner. I den britiske kåringen blir den den svenske hovedflyplassen Arlanda omtalt i svært lite positive vendinger.

Det er det britiske selskapet Airhelp, mest kjent for å kreve erstatning for flykunder etter forsinkelser og kanselleringer, som har laget rangeringen.

Selskapet kårer verdens beste og verste flyselskaper, men har også laget en 2018-liste over de 20 verste flyplassene i verden. Flere av flyplassene på listen er internasjonale knutepunkter og velkjent av flypassasjerer flest.

På 2018-kåringen av verst i verden er flyplassen i Kuwait den aller verste. Den blir omtalt som «kaotisk, skitten og med ansatte som ikke virker veldig serviceinnstilte.»

– Denne flyplassen er en skam, mente en av kritikerne i sin vurdering.

For oss i Norge er det en lettelse å se at ingen av våre egne flyplasser er på listen, men det gjelder ikke våre naboer i øst.

Stockholms-flyplassen Arlanda har havnet på denne listen – med begge sine flyplasser. Arlanda blir omtalt som en flyplass med «uvennlig ansatte, lange køer over alt og treg bagasjeutlevering.»