Dropper turen til Syden – nå reiser nordmenn hit i stedet

Et reisemål som Miami er ofte ikke dyrere enn Gran Canaria, mener lederen for Finn Reise. Foto: TUI

Mens nordmenns interesse for å dra på solferie til Kanariøyene denne vinteren har falt, er det to andre reisemål som trigger utferdstrangen vår: Nå reiser vi heller til USA og Dubai.

– Til USA er prisene ofte ikke mer enn det man må ut med til Gran Canaria, sier kommersiell direktør for Finn Reiser, Terje Berge, til flysmart24.no.

Finn Reise formidler billetter for alle de store reisearrangørene og er et av de få nøytrale barometrene på nordmenns reiselyst. Ferske tall som Berge kan presentere forteller om en tydelig utvikling for begge reisemålene:

Det er 17,5 prosent flere bestilte reiser til USA med avreise i november og desember i år sammenlignet med samme periode i fjor.

For Dubai er endringen enda klarere: Dubai øker med 20 prosent i forhold til i fjor.

-Dette skyldes nok priskrigen Norwegian har utløst etter at selskapet fra i høst er tilbake med direkterute fra Oslo. Ellers sørger også reisearrangørene for gunstige charterpakker med Emirates, sier Berge.

Han viser til Finns reiseundersøkelse fra våren 2018. Der var USA destinasjonen flest nordmenn drømte om å reise til.

Terje Berge. Foto: Finn

-12 prosent av respondentene oppga at de ønsket å dra dit. Våre data viser at USA har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn så langt i 2018, og landet ser ut til å bli en av årets store vekstvinnere, mener Berge.

Det er fortsatt New York som er de sikre trekkplasteret av reisemålene. Finn Reiser ser imidlertid at de er flere andre amerikanske byer som har økt voldsomt i volum – som Miami og Los Angeles.

-Begge disse er typiske reisemål for sol og bad, og de kan ha tatt andeler fra Gran Canaria, mener Berge som ikke er overrasket over utviklingen:

– Destinasjoner som USA blir mer reelle alternativer for ferier og langhelger når både reisetiden og prisene er tilnærmet lik det man må ut med til Gran Canaria, sier han.

Finn Reises tall viser også at Dubai har en sterk vekst etter at Norwegian gjenåpnet ruten til Dubai med fem direkte flyvninger i uken.
-Både Norwegian og Emirates flyr nå direkte fra Oslo Gardermoen til svært gode priser. Vi blir ikke overrasket om dette gir Dubai et stort løft og at flere nordmenn vil bestille reiser dit i tiden fremover, sier Berge.