– Nordmenn er mette på sol og bad

Nordmenn flest har fåt nok av sol og varme. Antall reiser til Syden går ned, ifølge tall fra Ticket. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den ekstremt varme og solrike sommeren over store deler av landet har gjort at mange nordmenn nå dropper turen til Syden. – Folk er mette på sol og varme, mener markedssjefen i Nordens største reisebyrå for privatreiser.

Tirsdag la Ticket Feriereiser frem sine anslag for nordmenns feriereiser i månedene fremover. Selskapet selger reiser for de fleste reisearrangørene her i landet, inkludert de tre store som er Ving, Apollo og TUI.

Tendensen er ikke til å ta feil av:

Nå er det nedgang i antall solgte reiser til sol og bad-destinasjonene. Dette gjør seg utslag i at mange reiser nå selges på billigsalg.

– Man skulle kanskje tro at dette også skyldtes den svake norske kronen som gjør selve ferieoppholdet dyrere i euroland, men her svarer seks av ti at valutaen ikke spiller noen rolle for hvor man reiser , sier markeds- og administrasjonssjef hos Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Hun har imidlertid stor tro på at situasjonen vil endre seg og et salget av reiser til varme og sol vil ta seg opp utover vinteren.

Nedgangen rammer alle de store reisemålene. Typisk har antall reiser til nordmenns største vinterfavoritt, Gran Canaria, sviktet med hele 20 prosent kommende vinter. Hver femte reisende fra i fjor bestiller ikke tur i år.

Tross dette er atlanterhavsøya det desidert største enkeltreisemålet for nordmenn også denne vinteren, fulgt av Bangkok, Tenerife og Phuket.

-Vi ser at folk som fortsatt har ferie til gode og kanskje noe oppspart feriekasse fordi de ikke har reist i høst, velger reisemål lenger unna – typisk Afrika, sier Wolff Andresen som understreker at alt ikke er beksvart: Nedgangen gjør at vi havner tilbake på reiseaktiviteten for 2015/2016.

Thailand er det mest populære av de asiatiske landene, foran Vietnam, Tyrkia og Filippinene.

-Thailand etablerte seg i år som et populært reisemål også i våre varme måneder, og landet dominerer reisebestillingene også i vinter. Seks av ti som reiser til Asia, velger Thailand. Her ser vi at Bangkok øker kraftig, men jeg vil jo tro at svært mage ikke stanser i storbyen men reiser videre inn i landet, sier Wolff Andresen.

Også Tyrkia vokser denne vinteren, selv om dette landet ikke er det mest typiske reisemålet i de norske vintermånedene.

De største reisemål denne vinteren, tallene i prentes er fjorårets plassering.

Ti på topp alle reiser, reisemål, til vinteren:

1. Gran Canaria (1)

2. Bangkok (2)

3. Tenerife (3)

4. Phuket (6)

5. London (5)

6. Paris (8)

7. Manchester (7)

8. Alicante (9)

9. Miami (20)

10. Ho Chi Minh City (18)

Kilde: Ticket Collection

Lik flysmart24.no på Facebook