Alarm i ferieparadiset etter mange drukningsulykker

Maldivene er et dykkerparadis i Det indiske hav, og trekker millioner av turister hvert år. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Sikkerhetsrutinene på de eksklusive turistanleggene på Maldivene blir nå gjennomgått av myndighetene etter fem drukningsulykker bare siden nyttår.

I tillegg har turistene måttet flykte unna branner ved flere av de store anleggene i øystaten de senere ukene.

Disse hendelsene har fått landets turistmyndigheter til å slå alarm og beordre sjekk av sikkerhetsrutinene ved alle turistanleggene, skriver avisen TTG Asia.

Ifølge flere medier har ministeren, Ali Waheed, uttrykt sterk bekymring over de mange ulykkene. Maldivene er helt og holdent avhengige av strømmen av turister som kommer til øyene i Indiahavet. Også mange nordmenn trekkes til disse øyene.

Staten består av 1192 øyer, og all trafikk sluses inn til de ulike luksusøyene fra flyplassen i hovedstaden Malé.

Den svenske avisen Expressen har omtalt de mange ulykkene som har rammet flere av de populære og høyst eksklusive turistanleggene:

I desember druknet en tsjekkisk og en koreansk turist i nærheten av turistanleggene de bodde på. I januar døde en russisk turist i forbindelse med en dykkerutflukt. I tillegg omkom også et filippinsk par ute på havet i slutten av januar.

Som om det ikke var nok, har det også vært branner på fem av turistresortene i samme periode.

Turister har vært tvunget til å rømme unna flammene på bl.a. et av Maldivenes aller mest luksuriøse anlegg, Gili Lankafushi. Dessuten var det brann også på North Malé Atoll.

Turistminister Waheed reagerer sterkt på ulykkene, og sier at flere av anleggene må regne med å bli sjekket svært grundig den nærmeste tiden.

– Noen av disse anleggene er svært foreldet og trenger modernisering. Regelmessig overvåking må derfor skje for å forsikre oss om at alle sikkerhetsregler blir fulgt, sier han.

Det er derfor satt ned en egen komité som skal gjennomgå sikkerheten ved de mange og små turistanleggene. Øyene i dette området er så små at der hvor det er mulig å drive med turisme, er det som regel bare ett anlegg per øy.

Lik flysmart24.no på Facebook