Mulig SAS-streik: Mange avganger hos Norwegian utsolgt

Bryter det ut streik blant pilotene i SAS, kan det bli vanskelig finne ledige billetter hos Norwegian. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det kan bli vanskelig å oppdrive et ledig flysete mellom de største byene i Norge fredag hvis det bryter ut streik blant SAS-pilotene. Mange avganger med Norwegian er allerede utsolgt.

Tidlig torsdag ettermiddag er det allerede klart at ledige flybilletter på mange av avgangene på de største rutene i Norge har blitt revet bort.

Konsernsjefen i Norwegian, Bjørn Kjos, avviste torsdag meldinger om at selskapet har satt opp prisene foran en eventuell SAS-streik fra fredag:

– Nei, vi har ikke satt opp prisene. Det vi derimot har gjort er å fjerne muligheten for å kjøpe fleksible billetter for å unngå at folk skal sikre seg Norwegian-billetter i tilfelle SAS-streik, for så å ikke benytte billettene hvis det ikke blir streik. Det kan i så fall hindre at de mange som vil ha billetter hos oss, ikke får det, sa Kjos i forbindelse med fremleggelsen av regnskapet for første kvartal.

Torsdag ettermiddag viser lavpriskalenderen til Norwegian dette:

Det er ikke et eneste sete å oppdrive fra Bergen til Oslo på fredag. På avgangene til Bergen er det tidlig torsdag ettermiddag bare ledige billetter på to avganger.

Mellom Oslo og Stavanger fredag er det ledige billetter på bare de to første avgangene fra Oslo, og bare fire av ti avganger fra Stavanger. På søndag er det så å si utsolgt på avgangene fra Stavanger, ledige billetter kun på de to første avgangene.

Mellom Oslo og Trondheim er situasjonen den at også denne strekningen begynner å bli utsolgt, men her er situasjonen torsdag ettermiddag noe lysere for de som reise: Her er det ledig på åtte av 13 avganger til Trondheim og de fire første avgangene til Oslo. Men billige er restbillettene ikke, prisen er i skrivende stund på 2 499 kroner.

Også på strekninger mellom Oslo og byer i Nord-Norge er flere avganger nå utsolgt for reise fredag.

Eksempelvis er det ledige billetter på bare tre av seks avganger fra Tromsø til Gardermoen denne dagen, og de resterende billettene koster torsdag ettermiddag 2 899 kroner.

Fra Bodø til Oslo er to av fire avganger utsolgt, mens det fortsatt er ledige plasser på tre av fire avganger fra Oslo til Bodø. Men, som til Tromsø, billettene koster nå 2 899 kroner per vei.

Lik flysmart24.no på Facebook