Fotballturene rives vekk: – Aldri opplevd maken

Interessen for å se kamper i Premier League kommende sesong, har aldri vært større blant nordmenn. Foto: Ruanidh Gillies

Nordmenns interesse for fotballreiser til England kommende sesong sprenger alle tidligere rekorder. -Jeg har aldri opplevd maken, sier fotballreise-sjefen i Ving.

Det norske reiseselskapet, mest kjent for sine Syden-turer, selger også fotballturer til Premier League-kamper. Billettene for kommende sesong ble lagt ut for salg i dag, fredag.

– Det eneste som begrenser salget er tilgangen på billetter. Fortsetter salget som dette vil trolig Anfield være utsolgt for hele sesongen. Det før Liverpool FC tar imot Norwich til åpningskampen i Premier League fredag 9. august, sier Vings fotballreise-sjef, Svein Erik Bjørheim.

Ving er offisiell samarbeidspartner med de seks største klubbene i den populære ligaen. I fjor solgte de over 8 000 fotballreiser til fotballglade nordmenn.

I år herjer en enda mer intens fotballfeber hos nordmenn, til tros for at slike turer fort koster over 20 000 for to personer. Det er interessen for turer til Liverpools kamper som er klart størst.

– På kun noen få timer solgte vi blant annet 2000 Liverpool-turer. Det er ny rekord. Ving er Liverpool FCs offisielle samarbeidspartner her i Norge og alle turene selges til medlemmer i den norske supporterklubben, sier Bjørheim.

Interessen for Liverpool-kampene er større enn noen gang, ifølge Ving:

– Vi er inne i vår 10. sesong som offisiell partner av LFC og jeg har aldri opplevd lignende etterspørsel, sier Bjørheim.

Til de fire toppkampene mot henholdsvis Tottenham, Manchester City, Manchester United og Chelsea har Ving satt opp egne charterfly fra Oslo til John Lennon flyplassen i Liverpool.

Vanligvis settes det opp to charterfly til toppoppgjørene. I år dobles antallet.

Til flysmart24.no sier Bjørheim at interessen for Liverpool-kamper er langt større enn for kampene til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

– Det er også god etterspørsel til Manchester United, men ikke i nærheten av Liverpool. Etterspørselen etter turer til Old Trafford er betydelig høyere nå enn det var på samme tid i fjor med José Mourinho ”in charge”. Men jeg tror United må signere noen store navn i sommer og vise at de ”er med fra starten” rent sportslig. Da løsner det salget enda mer, tror Bjørheim.

Han sier at Ving også regner med en stor økning av salget til Tottenhams kamper.

– Deres praktfulle storstue åpnet helt på tampen av forrige sesong. Europas og trolig verdens mest moderne og flotteste fotballstadion, mener Vings fotball-sjef.

Bjørheim mener det er flere grunner til at så mange ønsker å kjøpe fotballreiser gjennom en arrangør, i stedet for å bestille på egenhånd.

– For å få kjøpt vanlige kampbilletter hos klubber som Liverpool FC og Manchester United må man være medlem i klubben. Dessuten må man også kjøpe sesongkort. Vi er offisiell samarbeidspartner med klubbene vi selger pakker til. Det betyr at våre kampbilletter kommer direkte fra klubben. Dessuten har gode betingelser når man rammes av flytting av kamper. Blir en kamp flyttet mer enn 36 timer, og kunden som en følge at dette ikke kan reise, får vedkommende igjen alle pengene hos oss, sier han.

Lik flysmart24.no på Facebook