Satser tungt og byr på tøffere Spania-konkurranse

beria er i gang med sin helårsrute fra Oslo til Madrid. Det åpner opp for flere muligheter for nordmenn - både til Spania og til selskapets tette rutenett i Sør-Amerika. Foto: Iberia

Det nasjonale flyselskapet i Spania, Iberia, har kastet seg inn i den knallharde konkurransen om å fly nordmenn til sine ulike feriedestinasjoner langs kysten av Middelhavet.

Selskapet har gjort sin entré på landets hovedflyplass på Gardermoen. Da nøyer man seg ikke med å komme med en sesongrute som kun skal gå i de hektiske sommermånedene.

Iberia satser tungt allerede fra starten, med en helårsrute fra Oslo Lufthavn til Madrid.

– Vi skal operere med de fire avgangene gjennom hele sommersesongen, og går ned til tre ukentlig i vintermånedene, sier kommunikasjonsrådgiver i Iberia, Consuelo Arias Hernandez, til flysmart24.no.

Iberia tar over denne ruten fra sitt eget lavprisselskap, Iberia Express, som har drevet en sommerrute et par ganger i uken. Lavprisselskapet har stort sett fløyet den som en nattrute i helgene med avgang fra Oslo Lufthavn like etter midnatt.

Når «mor selv» overtar ruten, blir det med avgangstider på ettermiddagen og midt på dagen på søndager. På alle avgangen er det mange muligheter for videreforbindelser.

Det lander tidlig nok i den spanske hovedstadsflyplassen Barajas til at man også rekker videreforbindelse til alle de populære byene for nordmenn som Alicante, Malaga, Palma og Las Palmas.

Selv med ettermiddagsavganger på mandag, tirsdag og lørdag er det mulig å nå byer både i Nord-Spania, til alle Kanariøyene samme dag.

På søndager er avgangen fra Gardermoen midt på dagen. Da er mulighetene for videreforbindelse ubegrensede.

Den norske ruteflytrafikken til og fra Spania er i dag dominert av Norwegian og SAS. De tilbyr stort sett direkteflyvinger til de spanske destinasjonene det meste av året. I tillegg flyr Iberias søsterselskap, lavprisselskapet Vueling, en rute mellom Oslo og Barcelona.

Ryanair er også inne på det spanske markedet fra Østlandet med avganger til Spania fra Sandefjord Lufthavn Torp.

I tillegg til den rene Spania-trafikken satser Iberia også tungt på å trekke nordmenn til sitt tette rutenett fra Madrid til Sør-Amerika.

Selskapet er den klart størst europeiske operatøren av ruter til dette kontinentet. Flyet fra Oslo rekker godt de sene kveldsavgangene til eksempelvis Santiago i Chile, Buenos Aires i Argentina, Sao Paulo i Brasil, Mexico City og Lima i Peru.

Iberia har eierfellesskap med British Airways og lavprisselskapet Vueling.

I tillegg til helårsruten fra Oslo Lufthavn, opererer Iberia også med en sesongrute til Bergen Lufthavn Flesland. Den flys mellom 1. juni og 30. september. Denne ruten har to ukentlige avganger.

Iberia operer selv to av tre hovedstadsruter i Skandinavia. Selskapet flyr med Iberia Express fra København til Madrid, mens Oslo og Stockholm blir betjent av eierselskapet selv. Selskapet har lagt opp til å fly på Oslo med en Airbus A320 med to klasser, økonomi og business.

Lik flysmart24.no på Facebook