Syden-turister får reise med verdens største flykjendis

Det er store dimensjoner over Boeing 747 Jumbojet-flyet som Ving flyr charterturister med i sommer. Foto: YouTube

De ansatte på flyplassen blir små når de skal jobbe opp mot charterflyet som mange norske Syden-turister får oppleve nå om dagen. Det er en flytype som ikke er hverdagskost på norske flyplasser, og slett ikke i som charterfly.

Boeing 747 Jumbojet var – inntil Airbus A380 kom – verdens størst passasjerfly.

Fremdeles er flytypen verdens mest kjente, takket være kuppelen foran som gjør den gjenkjennelig for de fleste. I fjor var det Norwegian som leide inn flyet fra det spanske selskapet Wamos Air.

I sommer er det charterselskapet Ving som har hentet inn jumboen fra Madrid-selskapet.

I en tid nå har det flydd sommerturister mellom Norge og de store feriedestinasjonene langs Middelhavet.

Det er dimensjoner over denne maskinen. Flyet har ikke mindre enn 477 seter, et åttitalls flere seter enn det flyet som Vings egne storfly har. Det er 70 meter langt, 19,4 meter høyt og med et vingespenn på 64 meter.

Den innleide jumboen har også en tradisjonell business class i på andre dekk – i kuppelen – der man finner 24 business class-seter med god komfort.

Der havner de beste Ving-kundene, og de som har betalt for ekstra komfort:

– Disse business class-setene blir prioritert våre stamkunder, de som flyr svært ofte med oss. Dessuten til de av passasjerene som har betalt for ekstra benplass, sier informasjonssjef i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Lisbeth Nedergaard, til flysmart24.no.

Flyet er leid inn fordi en av selskapets egne store flymaskiner, en Airbus A330, er på reparasjon etter et uhell i hangaren den sto i under et opphold på Filippinene.

Frem til 10. juli skal derfor flytransporten av Vings kunder til de største feriedestinasjonene skje med Jumbojet-flyet.

Flyet er ikke akkurat nytt av dato. Det er 25 år gammel og ble bygget så langt tilbake som i 1994. Det har gått mye i trafikk i Asia før det kom til Europa i 2008.

I sommer har flyet gått til destinasjoner som Palma på Mallorca, Kreta, Rhodos og Gran Canaria.

Ving er ikke ukjent med store fly fra før. I fjor, da et av Airbus A330-flyene fikk motorhavari, leide selskapet inn verdens største passasjerfly – Airbus A380 – for å fly Syden-turister noen få dager.

Lik flysmart24.no på Facebook