Vings eier i økonomisk trøbbel: – Vi kan berolige gjestene våre

Flyene til Ving fra selskapet Thomas Cook Airlines på flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det har igjen oppstått uro rundt reisekonsernet Thomas Cook, som bl.a. eier Ving i Norge. Etter en turbulent økonomisk situasjon over tid har selskapet nå søkt om konkursbeskyttelse både i England og USA.

Thomas Cook jobber med å få til en økonomisk løsning, men situasjonen har allerede uroet en del norske kunder.

Selskapet har som er ledd i arbeidet med en milliardplan for å redde konsernet, søkt myndighetene i de to landene om å være beskyttet mot å bli slått konkurs mens arbeidet pågår.

Reisekonsernet har kommet i økonomisk uføre etter svakt resultat etter den varme sommeren over Nord-Europa i fjor. Dessuten mener de at en generell miljøtendens har fått folk til å dempe sin reiseaktivitet.

Nyheten om konkursbeskyttelsen har uroet noen kunder, men ikke skapt noen storm mot norske Ving:

– Det er noen få kunder som kontakter oss. Disse kan vi berolige. Vi har ikke registrert noen avbestillinger som følge av dette, opplyste informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.no tidlig tirsdag ettermiddag.

Hun sier at situasjonen ikke endrer noe på Vings aktivitet i tiden fremover da dette er noe som er en langsiktig prosess:

– Dette påvirker ikke Vings kunder eller reiser. Dette er standardprosedyre i rekapitaliseringen vi nå er i sluttfasen av. Den skal være ferdig i begynnelsen av oktober, sier Røhr-Staff.

Turene og flyprogrammet går derfor helt som oppsatt:

Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyr for den norske avdelingen av Ving, skal bl.a. fly fra Oslo Lufthavn til Gran Canaria onsdag formiddag. Fra Trondheim flyr selskapet til Antalya i Tyrkia tirsdag ettermiddag, og til Rhodos onsdag morgen.

Uansett utfall vil Vings kunder – både de som har bestilt og ennå ikke reist og de som måtte være ute på reise nå, være beskyttet mot tap i Reisegarantifondet. Fondet vil også sørge for hjemtransport for de som er i utlandet.