Vings eier i økonomisk trøbbel: – Vi kan berolige gjestene våre

Flyene til Ving fra selskapet Thomas Cook Airlines på flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det har igjen oppstått uro rundt reisekonsernet Thomas Cook, som bl.a. eier Ving i Norge. Etter en turbulent økonomisk situasjon over tid har selskapet nå ifølge nyhetsbyrået Blooomberg søkt om konkursbeskyttelse både i England og USA.

Thomas Cook jobber med å få til en økonomisk løsning, men situasjonen har allerede uroet en del norske kunder.

Selskapet har som er ledd i arbeidet med en milliardplan for å redde konsernet, søkt myndighetene i de to landene om å være beskyttet mot å bli slått konkurs mens arbeidet pågår.

Reisekonsernet har kommet i økonomisk uføre etter svakt resultat etter den varme sommeren over Nord-Europa i fjor. Dessuten mener de at en generell miljøtendens har fått folk til å dempe sin reiseaktivitet.

Nyheten om konkursbeskyttelsen har uroet noen kunder, men ikke skapt noen storm mot norske Ving:

– Det er noen få kunder som kontakter oss. Disse kan vi berolige. Vi har ikke registrert noen avbestillinger som følge av dette, opplyste informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.no tidlig tirsdag ettermiddag.

Hun sier at situasjonen ikke endrer noe på Vings aktivitet i tiden fremover da dette er noe som er en langsiktig prosess:

– Dette påvirker ikke Vings kunder eller reiser. Dette er standardprosedyre i rekapitaliseringen vi nå er i sluttfasen av. Den skal være ferdig i begynnelsen av oktober, sier Røhr-Staff.

Turene og flyprogrammet går derfor helt som oppsatt:

Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyr for den norske avdelingen av Ving, skal bl.a. fly fra Oslo Lufthavn til Gran Canaria onsdag formiddag. Fra Trondheim flyr selskapet til Antalya i Tyrkia tirsdag ettermiddag, og til Rhodos onsdag morgen.

Uansett utfall vil Vings kunder – både de som har bestilt og ennå ikke reist og de som måtte være ute på reise nå, være beskyttet mot tap i Reisegarantifondet. Fondet vil også sørge for hjemtransport for de som er i utlandet.

Næringslivsavisen e24.no skriver at Thomas Cook er under et stort økonomisk press samtidig som selskapet har meldt om milliardtap.

Derfor har man jobbet intens med en innsprøytning av frisk kapital, reduksjon av gjeld og en oppsplitting av konsernet.

Kommunikasjonsdirektør Fredrik Henriksson i Thomas Cook Northern Europe sier til avisen at begjæringen om konkursbeskyttelse er «standardprosedyre i en rekapitaliseringsprosess. Han legger til at deres fulle fokus nå er på å gjennomføre transaksjonen som er foreslått.

Lik flysmart24.no på Facebook