Ble uhøflig behandlet på Syden-hotell – fikk erstatning

Hotell-ferien på Kreta ble ikke som den norske gruppen hadde håpet. Nå får de penger tilbake. Foto: Apollo

Gruppen på 11 skulle feire en rund fødselsdag og nyte den greske forsommeren på Kreta. Oppholdet ble alt annet enn hyggelig. De opplevde å bli så uhøflig behandlet at de fikk erstatning etter turen.

På toppen av alt ble de presentert en regning for en turistskatt som de ikke hadde hørt om da de skulle sjekke ut. Den slipper de nå å betale.

Det er Transportklagenemnda for pakkereiser som har bestemt at reisegruppen skal ha en erstatning på 8 600 kroner, i tillegg til å få refundert turistskatten.

I nemndas beslutning blir arrangøren av det som skulle være en hyggelig Syden-ferie, Apollo Reiser, advart mot å levere et produkt «som oppleves som av dårligere kvalitet enn konkurrentenes,» som nemnda skriver.

Nedturen skjedde etter at den store gruppen dro til ferieanlegget Stellina Village Resort i Chania på Kreta på forsommeren i fjor.

Dette er et hotell som Apollo selv har rangert blant sine nest beste i standard. Selskapet omtaler det som «et hotell med lokalt preg og mange fornøyde gjester.»

Den beskrivelsen var ikke akkurat innertier for den norske gruppen. De skulle være en kort uke og hadde små barn i reisefølget.

De klaget på at det luktet mugg i en av leilighetene, som de fikk bytte. Dermed ble ferien amputert. De fikk ved et par tilfeller også problemer med luftavkjølingen, som  nemnda også mener er en mangel ved produktet.

Da de skulle reise ble de overrakende nok presentert for en turistskatt på over 800 kroner, som de ikke hadde fått noen beskjed om på forhånd. Hotellet forsøkte også å presse dem til å betale skatten kontant.

Det er imidlertid en side ved denne saken som gjør at den avviker fra klagesaker flest. Som en forklaring på hvorfor Apollo mener klager ikke bør få medhold, legger selskapet ved en logg – som ikke er offentlig.

Nemnda har sett den og er ikke mye imponert over innholdet. Tvert imot. Den skriver:

– Nemnda bemerker at den loggen som er vedlagt saken delvis er holdt i en tone som etter nemndas syn bekrefter klagerens opplevelse på stedet av ikke å bli tatt hånd om på en høflig og ordentlig måte, heter det i vedtak der familiene blir innrømmet 10 prosent rabatt.

Dette er uvanlige bemerkninger fra nemnda, som ellers holder seg til det strengt juridiske når avgjørelser flest blir begrunnet.

Apollo mener selskapet hjalp gjestene så godt de kunne. Siden klagene ble rettet opp i ville ikke selskapet gi noen erstatning da gjestene klaget.