Norwegian i samarbeid med lavprisgigant i USA

Det amerikanske JetBlue blir nå samarbeidspartner for Norwegian inn in USA. Foto: JetBlue

Nå blir det enklere å reise med Norwegian fra Skandinavia og inn i USA. Norwegian og det amerikanske flyselskapet JetBlue inngår en intensjonsavtale om samarbeid.

Samarbeidet vil gjøre det mulig for begge lavprisselskapenes kunder å enkelt bestille videreforbindelser i én og samme transaksjon, skriver Norwegian i en pressemelding torsdag.

Dette samarbeidet har vært på blokka til Norwegian lenge, og Norwegian-gründer Bjørn Kjos har vært en av arkitektene bak det som nå skjer. Han har lenge ytret ønske om et slikt samarbeid, og har ment at det også kunne være starten på en større og global lavpris-allianse.

For Norwegians kunder vil samarbeidet gi store forenklinger.

Kunder vil kunne bestille gjennomgående billetter med Norwegian og JetBlue på begge selskapers nettsider i løpet av første halvdel av 2020. Kunder vil da også kunne sjekke inn bagasjen hele veien.

JetBlue har et betydelig rutenettverk i USA, Karibia og Latin-Amerika, mens Norwegian kan tilby en rekke transatlantiske ruter og et stort rutenettverk i Europa.

Samarbeidet vil gjøre det mulig for kunder å bestille gjennomgående flyreiser i én enkelt transaksjon på tvers av begge selskapers rutenettverk. Målet er at gjennomgående billetter vil være tilgjengelig på begge selskapers nettsider.

– Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, noe som vil gi våre og JetBlues kunder tilgang til et stort rutenett på begge sider av Atlanteren. JetBlue er en ideell samarbeidpartner for oss ettersom selskapet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Karibia og Latin-Amerika, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen i pressemeldingen.

På de tre knutepunktene New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians reisende få tilgang til 60 ruter innad i USA, samt 40 ruter til Karibia og Latin-Amerika. JetBlues kunder kan fly med Norwegian på flere enn 20 ruter til Europa.