Gardermoen: Kom hinkende på krykke – ble nektet drosje

Det hjalp ikke at kvinnen brukte krykke, hun fikk ikke drosje da hun ankom Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mathilde H. Skorpen opplevde å bli nektet drosje da hun kom til Oslo Lufthavn. Da hun fortalte sjåføren at hun bare skulle til et nærliggende hotell var beskjeden fra sjåføren: – Nei, da får du finne deg en annen taxi.

Han hadde akkurat da sett Skorpen komme hinkende mot ham på krykker ut fra ankomsthallen, og hun hadde åpenbart store problemer med å gå.

Hun trodde sjåføren, som kom henne i møte, skulle hjelpe henne. I stedet bråsnur han og snur ryggen til når han får høre hvor kvinnen skulle. Han avviser blankt å kjøre henne, og ber henne bryskt om å finne seg en annen drosje.

Angrer i dag

– Jeg gikk ikke videre med saken. Det angrer jeg på i dag. Jeg ble egentlig helt paff, jeg trodde nesten ikke hva jeg hørte. Det var nok en for kort tur til at han orket bryet, selv om jeg betalte flere hundre kroner med drosjen fra Romerike Taxi, som jeg ringe til og som tok turen, forteller Skorpen til flysmart24.no.

Flysmart24.no fortalte mandag historien om advokat Steiner Mageli som ikke fikk noen drosjer på Oslo Lufthavn til å kjøre ham til Jessheim, der bilen sto parkert. Også han opplevde å bli avvist. Siden har det strømmet på med liknende historier – drosjene på Gardermoen vil ikke ha de korte turene. De vil ha lange turer, helst til Oslo.

Sjåføren, både hos Mageli og Skorpen, fortalte at det ikke var uvanlig at de måtte hjelpe passasjerer fra Oslo Lufthavn som hadde blitt avvist i køen på flyplassen.

Ingen ville kjøre

Sverre Gran, tidligere pilot fra Vestre Gausdal, opplevde det samme som de to.

– For en tid tilbake kom min samboer og jeg tilbake fra en utenlandstur, og landet rundt klokken 01 på natten. Vi var booket overnatting på et av Thon hotellene på Jessheim. Da vi skulle ta taxi dit ville ingen av taxisjåførene kjøre oss. Det var tydelig for kort. Jeg påpekte at de hadde plikt på å kjøre etter de konsesjoner de hadde, men ble bare ignorert. Samtalene sjåførene imellom var på et språk som jeg dessverre ikke kan, forteller Gran.

Slik endte historien:

Måtte hente bagasjen selv

– Til slutt plasserte jeg bagasjen, min samboer og meg selv i bilen som sto først i køen og forlangte å bli transportert. Sjåføren satte seg inn – han var ganske så opphisset. Han kjørte som en «tulling» og langt over fartsgrensene til hotellet. Da vi kom frem forlangte han 400 kroner i betaling. Vi var bare glade over å komme fram i live, og betalte det han forlangte. Vi måtte selv hentet bagasjen ut av bilen, forteller Gran.

Lik flysmart24.no på Facebook

Stig Bodin forteller at historiene om uhøflige og avvisende sjåfører på Oslo Lufthavn har versert i mange år.

– Et godt tips er å spasere til et av de nærliggende hotellene og bestille taxi fra lokal drosjesentral.  De er
vanligvis på plass etter 10 – 15 min. Det er det verdt i stede for å stå å krangle med drosjer som kun kjører tilbake til Oslo, sier Bodil.

Han forteller at han har opplevd å bli sjikanert på tur til Jessheim og det etter å tatt en relativt kort tur og blitt avkrevd 750 kroner for det.

Beklager hendelsene

– Dette er det dobbelte av hva de lokale drosjene tar. Dette var det dobbelte av det vanligvis lokale taxi tar. Kanskje på tide å la folk få vite alternativene. Lokale taxier har etter det jeg forstår ikke lov til å hente folk på lufthavna, men fra tilliggende hoteller er det fritt frem, forteller Bodin.

På Oslo Lufthavn beklager kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen episodene og sier sjåførene har plikt til å kjøre dit kundene skal, og at å nekte dette vil bety at de kan bli utestengt fra flyplassen i tre måender.

– Det er dessuten etablert et Taxi Depot med døgnkontinuerlig taxivert-funksjon utenfor ankomsthallen ved at det er satt opp et lite «kontor» like ved taxi-påstigning. Taxiverten vil da ha et helhetlig ansvar for at kunden blir håndtert på en god måte, og at siling av turer ikke finner sted, sier Andersen.

LES OGSÅ: Etter Thomas Cook: – Nordmenn er ikke de beste gjestene

LES OGSÅ: Arbeidsgiver blir varslet om du prøver deg på reise-bløff

LES OGSÅ: Måtte fly med stor og skremmende hund i nabosetet

LES OGSÅ: Bestilte feriehotell ut fra dette bildet – rystet da hun så rommet