Ny hotell-luksus skal fjerne «harry-stempel» på nordmenns favorittøy

Nye hoteller på Gran Canaria skal ha minst 4-stjerner. Som dette hotellet på Meloneras. Foto: Knut-Erik Mikalsen

To nye luksushoteller skal bygges på nordmenns favorittøy i vintersesongen. Dermed oppgraderes hotell-kvaliteten ytterligere på en øy som i mange år har slitt med et «harry»-stempel.

Det er hotellkjeden Seaside som står bak de to nye hotellprosjektene på Gran Canaria. De er i dag er beregnet å koste 1,2 milliarder norske kroner.

Det vil øke antall luksushoteller fra 15 til 17 på øya.

Luksusstripen

De to hotellanleggene skal ligge på sørvestkysten av øya, på Pasito Blanco. Det er ikke veldig langt fra en  eksisterende konsentrasjonen av fire- og femstjerners hoteller, på Meloneras.

Det blir betraktet som et strøk med attraktive hoteller, restauranter og butikker for turister som søker et mer trendy og stilig opphold.

Denne lille tarmen av Gran Canaria blir ofte omtalt som «luksusstripen på Gran Canaria.» Grunnen er åpenbar – her er det høy konsentrasjon av hoteller med høy standard. De ligger på rekke og rad.

Nordmenn kjøper høy standard

Kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, selger både rene hotellopphold og pakkereiser til nordmenn i Syden. Han er ikke i tvil om at nye 5-stjerners hoteller er en riktig satsing på Gran Canaria:

– Mange nordmenn etterspør reiseprodukter med høy kvalitet, og vi ser at stadig flere unner seg god standard når de skal på ferie. Akkurat som mange gjerne også spanderer på seg å fly på business class når de drar på ferie, sier Berge til flysmart24.no.

Får stor kapasitet

For befolkningen og myndighetene på øya er det store og flotte hotellprosjektet godt nytt.

Det kommer bare tre måneder etter konkursen i det britiske reisekonsernet Thomas Cook, som skapte problemer både for sysselsetting og den generelle turistaktiviteten på øya.

Artikkelen fortsetter under bildet

Slik er det ene av de to nye luksushotellene tegnet. Ill: Jaraba Arquitectos

De to nye hotellene får stor kapasitet: De skal ha til sammen 1 454 senger. Det ene prosjektet skal ha 550 rom, det andre 161 rom. De får tre og fire etasjer.

– Gran Canaria utvider med dette sitt tilbud til turister med høy kjøpekraft. Det er et av målene som er satt i vår plan for strategisk utvikling av turismen, sier rådgiver for Gran Canarias lokalmyndigheter, Carlos Alamo, i en uttalelse i forbindelse med det nye prosjektet.