Ble nektet taxi på Gardermoen – det provoserte mange

Steinar Mageli (innfelt) fikk ingen drosjesjåfører til å kjøre ham den korte turen fra Oslo Lufthavn til Jessheim. Det ble årets mest leste sak på flysmart24.no. Foto: Knut-Erik Mikalsen/privat

Da Steinar Mageli landet på Oslo Lufthavn opplevde han at ingen av drosjesjåførene ville kjøre ham til Jessheim. Det var en for kort tur, sjåførene ville ha de mer lønnsomme turene helt til Oslo.

Det provoserte mange, og ble årets mest leste sak her på flysmart24.no.

– Jeg har fått flere tilbakemeldinger, både som epost og over telefon. De som har kontaktet meg, har kunnet fortelle lignende historier som min, sier advokat Mageli etter at historien hans ble kjent her hos oss den 9. desember.

Mange plukket opp saken

Saken ble også plukket opp av en rekke andre medier, og ble også mye delt på sosiale medier. Mageli er ikke i tvil om at han erfarte noe som mange har opplevd før ham. Hans historie fikk også ledelsen på flyplassen til å ta tak:

– Jeg har fått telefon fra ansvarlig i Avinor som har med dette å gjøre. Han prøvde å forklare meg at Avinor har satt i verk ulike tiltak på flere av flyplassene hvor det er problemer med drosjenæringen. Jeg sa at det eneste som nytter er å suspendere løyvet for en kortere eller lengre periode, sier Mageli.

Ødeleggende

Han påpekte også en annen side ved saken som vekket interesse hos Avinor:

– Her bruker staten millioner av kroner for å bygge opp turistikoner som bla Vøringsfossen og Trollstigen-platået for å markedsføre Norge som turistnasjon i utlandet. En del turister kommer faktisk til Norge via Gardermoen. Det er helt ødeleggende for Norges renommé som turistnasjon at de første turistene møter er drosje- mafiaen på Gardermoen. Dette var et aspekt han ikke hadde tenkt på. Han lovte å rydde opp i dette nå, forteller Mageli.

Andre i ledelsen på Gardermoen har beklaget at taxisjåfører har nektet å kjøre korte turer fordi de tjener mer på å kjøre folk helt ned til Oslo. Det er imidlertid nå satt opp en egen kontrollpost på flyplassen med en ansatt som ikke bare styrer køene men som også ser til at de som oppsøker drosjene også får taxi – uansett hvor de skal.

Sneiper under solsengene

Den nest mest leste saken på flysmart24.no i 2019 ble historien om de enorme mengdene med sigarettsneiper som gjemmer seg under solsengene på strendene i Spania. I dette tilfellet på Mallorca. Gjennom egne kampanjer har frivillige lett i sanden der barn leker og voksne soler seg, og funnet store mengder sneiper. Dette har ført til at stadig flere strender har blitt røykfrie.

Den tredje mest leste saken var reportasjen om de høye prisene på mat og drikke på Oslo Lufthavn. En av de reisende måtte ut med 169 kroner for et glass hvitvin, og tok kontakt med flysmart24.no. Det ble en voldsom oppmerksomhet, og mange sinte innlegg på sosiale medier.

De mest leste

– Jeg ble rett og slett målløs. En ting er sikkert – med slike priser har jeg sluttet å handle på flyplassen, fortalte mannen oss.

Listen over de mest leste sakene på flysmart24.no i 2019 ser slik ut:

1. Gardermoen: – Taxisjåførene hånlo og ville ikke kjøre oss

2. Dette skjuler seg under solsengene i Syden

3. Prisene på Oslo Lufthavn: – Fikk sjokk, har sluttet å handle der

4. Bestilte feriehotell ut fra dette bildet – rystet da hun så rommet

5. Sjokkert over funnet i setelommen hos Norwegian

6. Norsk familie svindlet – drømmeferien i Spania ødelagt

7. Norwegian nektet far og sønn adgang til flyet hjem

8. Pilot: – Beveger seg mot ytterkant av marginene

9. Krise for Mallorca og Kanariøyene – ber om statlig hjelp

10. Arbeidsgiver blir varslet om du prøver deg på reise-bløff

Lik flysmart24.no på Facebook