Alle sluser åpne – Syden-turer går for under 300 kroner

Den som trosser korona-frykten og vil reise til Syden kan sikre seg billetter for under 300 kroner. Foto: Ving

Reiseselskapene har åpnet slusene på vidt gap. Mens korona-frykten får mange til å droppe reiseplanene fremover, pøses det ut nye tilbud. I dag er det mulig å sikre seg flybilletter til Syden for 295 kroner.

Etter at Finn Reise som den første sist onsdag gjennom flysmart24.no innrømmet stor svikt i salget av nye reiser som følge av folks frykt for korona-viruset, har flere aktører kommet etter:

Mange nye tilbud

De har bekreftet den samme tendensen. Etter det massive medie-fokuset på viruset, som det ikke fins noen vaksine mot ennå og som sprer seg raskt, har salget av reiser så å si stoppet helt opp.

Derfor kommer det til å dukke opp mange og gode tilbud fremover, tror sjefen for en av landets få nøytrale reiseformidlere:

– Det kommer tilbud på alt – fly, hotell og leiebil fremover. Hele næringen er påvirket. Dette er en klassisk tilbud og etterspørselssituasjon, sier Terje Berge. Han er kommersiell direktør i Finn Reise. Salget hos Finn Reise har falt kraftig til mange reisemål som følge av det voldsomme fokuset på korona-smitten. Nå vil dette fallet bli møtt med lavere priser, tror han.

Fra hele landet

De første knall-tilbudene på Syden-reiser har kommet, men informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving sier til flysmart24.no at dette er reiser som har blitt satt ned i pris og ikke nødvendigvis direkte knyttet til korona-effekten.

– Dette gjør vi for å fylle opp flyene, sier hun. Ving ligger ute med flypriser – tur/retur til en rekke en av de mest populære Syden-destinasjonene – for noen få hundrelapper.

Tilbudene gjelder fra mange av de flyplassene i Norge der selskapet har direkteflyvinger fra – Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger Ålesund. Ved siden av Ving har også de to andre store pakkereisearrangørene i Norge – Apollo og TUI lagt ut massevis av billigbilletter, i tillegg til nisjeselskapene Amisol og Nazar.

Her er de beste tilbudene

De fleste reisetilbudene gjelder for utreise i løpet av mai. Da starter sommersesongen for pakkereiseselskapene, men med tradisjonelt lav etterspørsel før skoleferien starter i slutten av juni.

Hit kommer du for 295 kroner tur/retur – kun flybilletter:

Vings tilbud omfatter reiser til Mallorca, Split i Kroatia, Larnaca på Kypros, Kreta, Karpathos og Thassos i Hellas. For 348 kommer man seg til Kreta med Apollo.

Legger du på rundt en femtilapp åpner det seg muligheter til Antalya (Ving) og med Apollo til Tenerife og Peloponnes i Hellas. For under 500 kroner ligger det ute reiser til Rhodos (Nazar), Gran Canaria (Apollo).

Enveisbilletter til Sharm el Sheikh i Egypt går for 394 med Amisol Travel, disse gjelder kun fra Oslo Lufthavn.

Reise med hotell

De som foretrekker å kjøpe reise med hotell behøver heller ikke å sette privatøkonomien over styr. De billigste reisene går fra 2 000 kroner oppover, og da er fly og hotell i en uke inkludert. Så blir det kvaliteten på hotellet som den enkelte ønsker, som blir avgjørende for prisen.

Solfaktor, som pakker reiser med rutefly, tilbyr en ukestur til fastlands-Spania – Benindom – 17.mars fra Oslo – for 2 011 kroner med fly og hotell.

De som vil til enda mer solsikre strøk, til Kanariøyene, må legge på noen få hundrelapper. Ving ligger ute med tilbud til Gran Canaria fra 2 695 kroner fra Haugesund med reise 7. mars som det billigste akkurat nå.

Fra det prisnivået og oppover er tilbudene mange: Fra Oslo til Tenerife (TUI) den 8. mars for 3 198, samme pris for reise med Apollo til Fuerteventura den 22. mars.

Vrimler av tilbud

Fra dette prisnivået og oppover vrimler det av tilbud, og svært mange av disse reisene går også til de populære Kanariøyene der vintersesongen nå er på hell. Det største utvalget av turer fins fra Oslo Lufthavn, der programmet er absolutt størst.

Også fra flyplasser utenfor Oslo er det mulig å gjøre kupp nå. Blant annet disse:

Fra Harstad/Narvik Lufthavn til Gran Canaria med TUI en uke for 3 448.

Den 7. mars, fra Tromsø til Gran Canaria en uke den 6. mars med Ving for 3 545 kroner.

Fra Stavanger til Tenerife den 8. mars med Ving en uke for 3.645 kroner.